کاشت مو به روش SUT (اس یو تی): مزایا، مراحل و مراقبت‌ها

تاریخ 21 آبان 1402

کاشت مو به روش اس یو تی یک روش جدید است که از دستگاه‌های اتوماتیک تحت نظارت پزشک متخصص استفاده می‌کند تا فولیکول‌های مورد نیاز تهیه گردند و برای پیوند آماده شوند. در این روش درمانی فولیکول‌های مو به صورت دستی برداشته و کاشته نخواهد شد بلکه پزشک از دستگاه لیزر و پانچ به منظور جمع آوری مو استفاده می‌کند و پس از آن که موها را از قسمت پشت سر تهیه کرد و آنها را منجمد می‌نماید تا در نهایت برای کاشت در نواحی پشت سر آماده شود. علت فریز کردن فولیکول‌های مو این است که تا زمان کاشت دچار آسیب دیدگی نشوند.

علائم و نشانه‌های ریزش مو چیست؟


علائم و نشانه‌های ریزش مو چیست؟

 ریزش مو می‌تواند به صورت ناگهانی یا تدریجی به وجود بیاید و برخی از انواع آن دائمی و برخی دیگر موقت هستند. شایع ترین علل ریزش مو به شرح زیر می‌باشند:

  • کم پشت شدن پیشانی و عقب رفتن خط رویش مو
  • ریزش مو به صورت سکه ای یا آلوپسی
  • ریزش کامل موهای بدن به علت درمان با روش‌های مختلف از قبیل شیمی درمانی

علل ریزش مو چیست؟


 وراثت

 ریزش مو به علت ساختار ژنتیکی یک پدیده طبیعی است و به این وضعیت آلوپسی آندروژنیک گفته می‌‌شود که در مردان شیوع بیشتری دارد. به این حرکت وضعی الگوی طاسی موی مردانه یا طاسی ارثی گفته می‌شود.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی از علل ریزش مو

تغییرات هورمونی در زنان در طول دوران‌های مختلف زندگی‌شان، از جمله قبل از بارداری، زمان بارداری و یائسگی، همچنین هنگام استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری، می‌تواند به ریزش مو منجر شود. بارداری و زایمان می‌تواند استرس شدیدی برای بدن ایجاد کند که باعث ورود تعداد زیادی از فولیکول‌های مو به مرحله تلوژن یا استراحت می‌شود. تلوژن به معنای مرحله‌ای از رشد موها است که در آن ریزش موهای موقت رخ می‌دهد. این وضعیت بعد از زایمان بسیار شایع است و خوشبختانه موهای ریخته شده به زودی دوباره شروع به رشد می‌کنند.

پرتو درمانی و مصرف برخی داروهای خاص

مصرف برخی داروهای خاص از قبیل داروهای شیمی درمانی، داروهای ضد افسردگی، داروهای آرتروز و داروهای مخصوص کنترل فشار خون بالا می‌توانند باعث ریزش مو شوند. از پرتو درمانی به منظور درمان سرطان استفاده می‌شود و باعث ریزش گسترده مو خواهد شد.

 استرس

در صورتی که مسائل کار و مشکلات شخصی شما را دچار استرس کرده باشد این وضعیت خود را به صورت ریزش مو نشان خواهد داد. استرس باعث می‌شود که مواد مغذی به موها ارسال نشود و در نتیجه موها ضعیف شده و شروع به ریزش می‌کنند. تحقیقات نشان داده است برخی از افرادی که به مدت طولانی تحت استرس یا تروما یا عاطفی قرار می‌گیرند دچار آلوپسی پیشرفته خواهد شد. این افراد می‌‌توانند برای کنترل استرس خود از یوگا و مدیتیشن یا تمرینات مخصوص سلامت ذهن و بدن استفاده کنند.

مدل دهی بیش از حد به موها

همه افراد دوست دارند مرتب و آراسته به نظر برسند و یکی از روش‌های زیبا به نظر رسیدن مدل دادن به موها محسوب می‌شود. استفاده از روش‌های مختلف به منظور مدل دادن به مو باعث می‌شود که موها دچار آسیب دیدگی شوند و شروع به ریزش نمایند. بیشترین آسیبی که به موها وارد می‌شود به فر کردن، صاف کردن و روشن کردن رنگ موها ارتباط دارد.

استفاده از محصولات مراقبت از مو

مواد شیمیایی قوی که در محصولات مراقبت از مو مانند شامپو وجود دارند، ممکن است باعث ریزش مو شوند. بنابراین، برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است از شامپویی استفاده کنید که با نوع پوست و موی شما سازگاری داشته باشد. قبل از خرید هر گونه شامپو و نرم کننده، بهتر است ساختار موی خود را بشناسید و سپس محصول مناسب را انتخاب کنید.

عفونت

عفونت از علل ریزش مو

عفونت قارچی و باکتریایی پوست باعث می‌‌شود که تعداد موهای روی سر کاهش پیدا کند و به این ترتیب شما دچار کم پشتی مو و طاسی خواهید شد. درمان برخی اختلالات از قبیل سفلیس می‌‌تواند به بهبود رشد موها کمک کند.

کمبود ویتامین

موهای شما از پروتئین و آمینو اسید و همچنین واحدهای پپتیدی ساخته شده است که برای تغذیه کردن این ساختارها و رژیم غذایی متعادل داشته باشید. عدم مصرف پروتئین از منابع گیاهی یا حیوانی، کمبود آهن، زینک، ویتامین سی و ب در رژیم غذایی می‌تواند باعث ریزش موها شود.

آلودگی

تحقیق در ارتباط با علل ریزش مو انجام شده است نشان داده که آلودگی و گرد و غبار می‌تواند و بر سلامت پوست سر تاثیر بگذارد و باعث اختلال در عملکرد پروتئین‌های مو شود. آلودگی هوا یکی از علل اصلی ریزش مو و سفید شدن آنها است.

سبک زندگی ناسالم

سبک زندگی ناسالم از قبیل خواب ناکافی، کارکردن در فضای باز و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و استعمال دخانیات باعث ریزش مو خواهد شد. این موارد باعث اختلال در عملکرد بدن می‌شوند و بر سلامت موها تاثیرات منفی خواهد گذاشت.

روش اس یو تی چیست؟


کاشت مو به روش اس یو تی چیست

در روش اس یو تی نیازی به استفاده از تیغ جراحی و بی حسی نیست و هیچ گونه علامتی از بافت اسکار و برش روی سطح پوست باقی نمی‌ماند و شما دچار عوارض جانبی حاصل از درمان نخواهید شد. فرایند کاشت مو به این روش به کمک دستگاه‌های تمام اتوماتیک و تحت نظر پزشک متخصص و آموزش دیده انجام می‌شود. در این روش پزشک می‌‌تواند به جمع ‌آوری و کاشت ۱۴ هزار تار مو بپردازد که ۳ برابر روش‌های قدیمی ‌می‌باشد.

به کمک این روش جدید شما شاهد رویش موهای طبیعی با تراکم بالا خواهید بود و هیچ کس متوجه نخواهد شد که شما به کاشت مو پرداخته اید. برخلاف روش‌های قدیمی کاشت مو از قبیل پیوند واحد پولی و استخراج واحد فولیکولی و شما نیازی به چندین جلسه مراجعه به پزشک نخواهید شد و فرآیند درمان طولانی و خسته کننده نیست. سایر مزایای استفاده از این روش عبارتند از عدم نیاز به انجام عمل جراحی، عدم خونریزی و درد و عدم ایجاد بافت اسکار در ناحیه گیرنده و دهنده مو. در این روش پزشک می‌‌تواند در مقایسه با روش‌های قدیمی به کاشت تعداد بسیار زیادی از فولیکول‌های مو در یک جلسه درمان بپردازد. کاشت مو به روش اس یو تی جدید ترین روشی است که برای درمان طاسی سر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برخی از مزایای این روش عبارتند از ایجاد ظاهر طبیعی و خط طبیعی رشد موها، استفاده از تیم تخصصی کاشت مو، تراکم بسیار بالای موهای پیوند شده، کوتاه بودن فرایند درمان و عدم نیاز به چند جلسه مراجعه به پزشک، و به دست آوردن نتایج طبیعی پس از کاشت مو. کاشت مو به روش اس یو تی نرخ از بین رفتن فولیکول‌های مو را به صفر می‌رساند. زیرا در این روش فرآیند استخراج و فریز کردن فولیکول‌های مو و به طور کلی با دقت بسیار بالایی انجام می‌شود و فولیکول‌های استخراج شده توسط متخصص کاشت مو و با دقت فراوان در ناحیه مورد نظر پیوند خواهند شد. پس از کاشت مو توسط دستگاه‌های لیزر مرکز کاشت مو فرآیند رشد موها آغاز خواهد شد و پزشک می‌تواند شاهد رویش و جوان سازی ظاهر صورت بیمار خود باشد.

روش اس یو تی موفقیت آمیز ترین روش کاشت مو است و میزان تراکم موها پس از اتمام فرایند درمان به کمک یک نرم افزار مخصوص به بیمار نشان داده خواهد شد. سپس پزشک به مقایسه این روش با روش‌های قدیمی کاشت مو می‌‌پردازد و پیشرفته به دست آمده در عرصه کاشت مو را برای بیمار توضیح خواهد داد تا بیمار اطمینان حاصل کند نتیجه ای که از درمان به دست می‌‌آورد دائمی هست.

در هر جلسه امکان پیوند چند تار مو وجود دارد؟


در هر جلسه کاشت مو امکان پیوند چند تار مو وجود دارد؟

هر چه تراکم موهای پشت سر بیمار بیشتر باشد، امکان استخراج واحدهای فولیکولی بیشتری نیز وجود دارد. تعداد موهایی که از قسمت پشت سر برداشته می‌شوند، بستگی به تراکم موهای پشت سر دارد. اگر ۱۰۰۰ تار مو از قسمت پشت سر بیمار برداشته شود، می‌توان همه آنها را پیوند کرد، اما اگر بیمار بانک موی خوبی داشته باشد، امکان استخراج چهار هزار تار مو وجود دارد و این مسئله به نوع موهای او بستگی دارد. به طور کلی، در کاشت مو به روش قدیمی، بیمار به سه جلسه مراجعه به پزشک نیاز دارد و امکان پیوند بیش از ۶ تا ۷ هزار تار مو وجود ندارد که این مسئله یک عیب بزرگ محسوب می‌گردد. از سوی دیگر، تکرار جلسات درمان و مراجعه مداوم به مطب پزشک برای کاشت مو باعث خستگی بیمار می‌شود و در نهایت بیمار نتیجه دلخواهی را از درمان به دست نخواهد آورد. اما در روش جدید، بیمار می‌تواند طی یک جلسه درمانی و بدون هیچ گونه درد و خستگی، شاهد کاشت تعداد بسیار بالایی از فولیکول‌های مو باشد.

برای هر بیمار از چه دستگاهی استفاده می‌شود؟


برای هر بیمار از چه دستگاهی برای کاشت مو به روش اس یو تی استفاده می‌شود

در حال حاضر ۹۹% از گروه‌های کاشت مو به علت نداشتن تجربه و اطلاعات لازم و گواهی‌های مورد نیاز در زمینه کاشت مو به روش‌های جدید و عدم دسترسی به دستگاه‌های بروز امکان انجام روش جدید کاشت مو را ندارند و از دستگاه‌های دستی قدیمی برای استخراج واحد فولیکولی استفاده می‌کنند. شاد بافت اسکار در قسمت پشت سر یکی دیگر از مشکلات مرتبط با استفاده از دستگاه‌های قدیمی‌ می‌باشد که تراکم موهای پشت سر را کاهش می‌دهد و بافت نامناسبی را به وجود می‌آورد. متاسفانه این روش فقط توسط آن دسته از پزشکان و متخصصین انجام می‌‌شود که با روش‌های جدید آشنایی ندارند. اما در روش اس یو تی فرایند کاشت مو توسط متخصص پوست و مو انجام می‌شود. در مرحله اول مهندسی کاشت مو ابتدا خط رویش موها مشخص می‌گردد سپس فرایند استخراج و پیوند مو به کمک دستگاه‌های اتوماتیک و با دقت و سرعت و کیفیت بالا انجام می‌گردد تا بتوان با کاشت بیش از ۱۴ هزار تار مو در یک جلسه بیمار را به نتیجه دلخواه رساند. در نهایت بیمار از نتیجه به دست آمده رضایت خواهد داشت. متاسفانه تبلیغات زیادی در عرصه کاشت مو انجام می‌‌شود که اکثر مراکز مورد نظر فاقد متخصصین آموزش دیده برای کاشت مو می‌باشند و از دستگاه‌های تخصصی استفاده نمی‌کنند به همین دلیل بیماران از نتیجه درمان رضایت کافی ندارند. اگر شما قصد کاشت مو دارید باید کاملاً در خصوص انتخاب مرکز مورد نظر خود دقت کنید زیرا امکان جبران بانک موی از دست رفته وجود ندارد. به طور کلی فرآیند کاشت مو باید تحت نظر متخصص باتجربه که با جدیدترین روش‌های کاشت مو آشنایی دارد انجام شود تا از بروز هرگونه عارضه جانبی پیشگیری گردد و فرآیند کاشت مو با موفقیت انجام شود.

مراقبت‌های کاشت مو به روش اس یو تی شامل چه مواردی است؟


مراقبت‌های کاشت مو به روش اس یو تی

پس از کاشت مو باید به مدت ۲ تا ۳ هفته از انجام دادن فعالیت جسمانی سنگین خودداری کنید و در دو هفته اول پس از کاشت به آرامی ‌موهای خود را بشویید. پس از سپری شدن این دوران موهای شما به مراقبت خاصی نیاز ندارد و به طور طبیعی رشد می‌کنند و شما می‌توانید مانند گذشته دوش بگیرید و موهای خود را شانه کنید.

پس از ریزش مو چه مدت طول می‌کشد تا موهای شما دوباره رشد کنند؟


رشد مجدد یا عدم رشد موها به علت ریزش موها و سعی دارد به عنوان مثال در مواردی که بیمار دچار تلوژن افلوویوم است موهای او طی مدت سه تا شش ماه دوباره رشد می‌کنند. شما باید با پزشک خود مشورت کنید تا با توجه به ارزیابی‌های اولیه به این نتیجه برسد که آیا موهای شما دوباره رشد می‌کنند یا خیر. در صورتی که امکان رشد مجدد موهای شما وجود داشته باشد پزشک اقدامات لازم را انجام خواهد داد تا سرعت رشد موها افزایش یابد. قبل از امتحان کردن هرگونه روشی برای جبران موهای ریخته شده خود باید با پزشک مشورت کنید و به خاطر داشته باشید که موهای شما در سه مرحله رشد استراحت و ریزش قرار می‌‌گیرند و برنامه ‌ریزی برای بهبود فرایند رشد آنها کاملاً ضروری است. شما می‌توانید به کمک روش جدید کاشت مو شاهد نتایج کاملاً دراماتیک باشید.

مشاوره رایگان