کاندیدای مناسب کاشت مو: میزان ریزش، ضخامت، تراکم و رنگ مو

کاندیدای مناسب کاشت مو

تاریخ 21 آبان 1402

تصمیم نهایی برای کاشت مو تصمیمی کاملاً شخصی است و گاهی اوقات افراد به راحتی نمی‌توانند درباره این موضوع تصمیم بگیرند. ریزش مو در سطوح متفاوتی برای همه رخ می‌دهد و دلایل تصمیم گیری بیماران برای ترمیم مو معمولا یکسان نیست. هر فردی که ریزش مو دارد، نمی‌تواند کاندیدای مناسبی برای کاشت مو باشد. این مقاله مشخص می‌کند که چه کسی کاندیدای ایده‌آلی برای کاشت مو است و چه زمانی سایر گزینه‌ها مانند درمان‌های پزشکی یا محصولات زیبایی باید در نظر گرفته شوند.

اهمیت دلیل کاشت مو اصلی نیست. روش‌های پیشرفته‌ای برای ترمیم مو وجود دارند که می‌توانند به بیماران خط موی مورد نظر را بازگردانند. هنگامی که فرد تصمیم به انجام عمل کاشت مو می‌گیرد، گام بعدی تعیین وقت مشاوره با یک جراح کاشت موی مجرب و مجاز است. پزشک می‌تواند پس از یک جلسه مشاوره و ارزیابی دقیق ریزش مو، تشخیص دهد که آیا فرد مناسب برای عمل کاشت مو است یا خیر.

تشخیص کاندیدای مناسب کاشت مو 


تشخیص کاندیدای مناسب کاشت مو

کاشت مو یک روش جراحی است که در آن فولیکول‌ها از یک قسمت پوست سر به نام ناحیه اهدا کننده، استخراج می‌شوند و در قسمت طاسی که به آن ناحیه گیرنده گفته می‌شود، پیوند زده می‌شوند. فولیکول‌های مویی که از نظر ژنتیکی در برابر آلوپسی مصون هستند، مانند پشت و اطراف پوست سر، روی تاج و نواحی پیشانی پوست سر بیمار پیوند می‌خورند. از کاشت مو برای ترمیم موهای ریش در مردان، مژه‌ها، سینه‌ها و ابروها نیز استفاده می‌شود.

در هنگام مشاوره خواهید فهمید که آیا شما کاندیدای واجد شرایط کاشت مو هستید یا خیر.

جراح از سلامت عمومی شما اطمینان حاصل کرده و برای تعیین عواملی مانند تراکم فولیکول مو و پتانسیل کاشت مو، یک سری آزمایشات را روی پوست سر شما انجام می‌دهد. به طور کلی، اکثر افراد واجد شرایط کاشت مو هستند اما به هر ترتیب دکتر باید شما را تا آنجا که ممکن است برای جراحی آماده کند. بنابراین مهم است که اگر صلاحیت این روش را ندارید، از قبل بدانید.

قبل از اینکه تردید خود را در مورد اینکه آیا شما کاندیدای خوبی برای کاشت مو هستید یا خیر برطرف کنید، باید بدانید که برای انجام این عمل جراحی باید ریزش موی شما تثبیت شده باشد و توسط تیمی از پزشکان متخصص معاینه شوید. درمان باید متناسب با اهداف و شرایط هر بیمار طراحی شود.

جراح موی شما یک تجزیه و تحلیل سه گانه برای ارزیابی وضعیت آلوپسی، بیماری‌های پوست سر و ویژگی‌های مو و ناحیه اهدا کننده شما (ناحیه‌ای که موی کاشته شده را فراهم می‌کند) انجام می‌دهد. هر مورد باید به صورت عینی ارزیابی شود تا بهترین راه حل برای هر بیمار ارائه شود.

به طور کلی، اگر بیمار از نظر سلامتی خوب باشد و از ناحیه اهدا کننده سالمی برخوردار باشد، کاشت مو نتایج خوبی به همراه خواهد داشت. با این حال، باید توجه داشت که همه بیماران کاندیداهای خوبی برای این کار نیستند. در زیر به برخی از عوامل اشاره می‌کنیم که ممکن است در صلاحیت شما برای کاشت مو تأثیرگذار باشد.

ناحیه اهدا کننده

تشخیص کاندیدای مناسب کاشت مو با ناحیه اهدا کننده

کافی نبودن تراکم فولیکول مو یا اندازه ناحیه اهداکننده، دلیل شایعی است که ممکن است باعث نامناسب بودن کاشت مو برای شما شود. اگر تعداد فولیکول‌های مو در ناحیه اهداکننده کم باشد، احتمالاً نمی‌تواند ناحیه کاشت شده را به‌طور کامل پوشش دهد. همچنین، ناحیه اهداکننده باید اندازه‌ای بزرگتر از ناحیه کاشت باشد تا بتوان فولیکول‌ها را به‌طور موثر و بدون کم‌پشتی بیش از حد، منتقل کرد.

سن و جنسیت

تشخیص کاندیدای مناسب کاشت مو با سن و جنسیت

بسیاری از افراد نمی‌دانند که بهترین سن برای کاشت مو چه زمانی است. بیماران زیر 25 سال کاندیدای مناسبی برای جراحی کاشت مو نیستند زیرا آلوپسی آن‌ها هنوز تثبیت نشده و به مرور زمان تکامل خواهد یافت. پیوند مو در سنین پایین ممکن است باعث شود تعداد فولیکول‌های ناحیه اهداکننده کاهش یابد. بنابراین اگر در سنین بالاتر دوباره نیاز به کاشت مو داشته باشید، ناحیه اهداکننده نمی‌تواند قسمت طاس سر شما را پوشش دهد.

هنگامی که فرد به آلوپسی مبتلا می‌شود، بهترین گزینه شروع درمان برای جلوگیری و تثبیت طاسی قبل از انجام عمل جراحی کاشت مو است. کاشت مو به عنوان آخرین راه حل برای بیمارانی است که موهای آن‌ها دیگر دوباره رشد نمی‌کند.

در مورد جنسیت، زنان اغلب کاندیداهای مناسبی برای کاشت مو نیستند. زیرا الگوی ریزش موی آن‌ها بسیار متفاوت از مردان است. زنان اغلب موهای خود را به طور کاملاً پراکنده از دست می‌دهند و این امر عمل کاشت مو را بسیار متفاوت می‌کند. با وجود این، برخی از خانم‌هایی که ریزش مو با الگوی زنانه دارند، کاندیداهای خوبی برای کاشت مو هستند. زنانی که دچار ریزش مو در اطراف خط رویش موی خود هستند اغلب می‌توانند با عمل کاشت مو درمان شوند. جراح پیوند را از پشت پوست سر بیمار می‌گیرد و با استفاده از آن‌ها طاسی مو را ترمیم می‌کند و ظاهر طبیعی او را برمی‌گرداند.

مردان تقریباً همیشه کاندیدای کاشت مو هستند، مگر اینکه دارای یک منطقه اهدا کننده ناکافی یا نوعی مشکل پزشکی باشند که مانع مداخله درمانی شود.

انواع آلوپسی 

انواع آلوپسی

به طور کلی، نوع آلوپسی که معمولاً با کاشت مو درمان می‌شود شامل آلوپسی ارثی، آلوپسی آندروژنتیک و آلوپسی‌های با منشأ آسیب‌زا مانند شیمی درمانی است. آلوپسی ارثی یا ریزش مو، شایع‌ترین نوع آلوپسی است که در ژن‌های فرد منتقل می‌شود. اگر اعضای خانواده‌ای مثل پدر، پدربزرگ، عمو یا دایی الگوی ریزش موی مشابه شما را داشته باشند، احتمالاً ریزش موی شما نیز ارثی است.

با کاشت مو نمی‌توان بیماری‌های پوستی را که باعث ریزش مو می‌شوند، مانند درماتیت سبورئیک، اگزما و پسوریازیس، درمان کرد. همچنین، با کاشت مو نمی‌توان آلوپسی آره‌آتا را که با ریزش پراکنده مو در پوست سر مشخص می‌شود، معالجه کرد. در این بیماری، فولیکول‌های مبتلا توسط انبوهی از لنفوسیت‌ها احاطه شده‌اند که رشد طبیعی مو را فلج می‌کنند. از آنجا که این یک بیماری خود ایمنی است، انجام کاشت مو باعث حمله سیستم ایمنی به فولیکول‌های جدید نیز می‌شود. آلوپسی آره‌آتا معمولاً با کورتیکواستروئیدها یا ماینوکسیدیل درمان می‌شود.

نژاد و نوع مو

عامل مهمی که می‌تواند نتایج کاشت مو را تحت تأثیر قرار دهد ضخامت موهای شماست. بیمارانی که موهای نازکی دارند، نسبت به افرادی که موهای ضخیم دارند، غالباً به واحدهای فولیکولی بیشتری احتیاج دارند. زیرا موهای ضخیم باعث افزایش حجم مو می‌شوند. موهای فر نیز تراکم بالاتری نسبت به موهای صاف ایجاد می‌کنند.

کسانی که موهای بسیار صاف و تراکم فولیکول کمتری دارند به طور معمول برای رسیدن به اهداف خود به تعداد بیشتری از واحدهای پیوندی نیاز دارند. کسانی که پوست و موی بسیار تیره دارند، تضاد کمتری بین مو و پوست سرشان ایجاد می‌شود، بنابراین نتایج بعد از جراحی اغلب برای این بیماران بسیار راضی کننده خواهد بود. با این حال، نکته منفی این است که احتمال ایجاد زخم کلوئید در افراد رنگین پوست زیاد است، بنابراین کاشت مو با روش FUT برای این افراد توصیه نمی‌شود.

نتایج ایده‌آل کاشت مو به طور معمول در افرادی با موهای تیره و متراکم و افرادی که رنگ مو و پوست مشابه دارند دیده می‌شود. هرچه تضاد کمتری بین پوست و مو وجود داشته باشد، نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

تروما 

 افرادی که استرس یا ضربه‌ای را تجربه کرده‌اند، کاندیداهای خوبی برای کاشت مو هستند. البته وقتی که ریزش مو کاملاً فروکش کرد.

سوختگی 

ثابت شده است که کاشت مو یک روش عالی برای بازگرداندن رشد مو در بیمارانی است که دچار سوختگی شده‌اند. با این روش پوست سر این بیماران کاملا بهبود می‌یابد. رزرو وقت ملاقات با دکتر برای بحث در مورد اینکه آیا شما کاندیدای خوبی هستید یا خیر، اولین قدم شماست. پزشک می‌تواند نیازهای شما را مورد بحث قرار داده و پوست سر شما را معاینه کند تا تشخیص دهد آیا کاشت مو گزینه خوبی برای شماست یا باید سایر روش‌ها را در نظر بگیرید.

سلامت عمومی 

سلامت عمومی برای کاشت مو

قبل از کاشت مو، پزشک یک سری معاینات پزشکی را برای بیمار انجام می‌دهد تا موارد احتمالی را رد کند و تأیید کند که این روش برای آن‌ها عملی است. در صورت بروز اختلالات شدید سلامتی که پزشک احساس می‌کند ممکن است بر نتایج شما تأثیر بگذارد، این عمل انجام نخواهد شد. سلامت عمومی برای موفقیت در کاشت مو مهم است. پس از کاشت موهای جدید، بدن شما باید بتواند جریان خون مناسب و مواد مغذی را به فولیکول‌ها وارد کند تا فولیکول‌ها بتوانند ریشه بزنند و رشد طبیعی داشته باشند.

یکی از فاکتورهای مهمی که می‌تواند نتایج را تحت تأثیر قرار دهد، شلی پوست شما است. روش FUT برای افرادی که خاصیت ارتجاعی کمی در ناحیه پشت سر خود دارند، روش مناسبی نخواهند بود. این مورد نادر است و برای اکثر افراد نگران کننده نیست، زیرا امروزه استخراج واحد فولیکولی رایج‌تر است و به FUT نیازی نخواهد بود.

چه کسی کاندیدای کاشت مو نیست؟ 


بیشتر افرادی که طاسی با الگوی معمولی دارند، کاندیدای کاشت مو هستند. در اینجا چند نمونه از افرادی که کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستند آورده شده است:

  • زنان و مردان مبتلا به آلوپسی منتشر بدون الگو (DUPA) که موهای نازکی در قسمت جلو و بالای پوست سر همراه با ریزش مو یا کاهش قابل توجه مو در پهلوها و پشت سر خود دارند. زیرا پیش‌بینی می‌شود که این افراد زیر قابل توجهی در این نواحی داشته باشند
  • زنانی که ریزش مویی با الگوهای زنانه دارند زیرا این بیماران معمولاً ریزش مو دارند و ممکن است ناحیه اهدا کننده خوبی با فولیکول‌های موی قابل برداشت نداشته باشند
  • بیمارانی که انتظارات غیرواقعی در مورد نتایج نهایی عمل خود دارند. مانند شخصی که ریزش موی گسترده و منبع اهدا کننده کافی ندارد و با این وجود هنوز انتظار دارد خط رویش موی خود را بازیابی کند.
  • کسانی که ریزش موی گسترده دارند. زیرا احتمالاً در ناحیه اهدا کننده خود فولیکول موی کافی برای پوشاندن منطقه طاسی ندارند. این به معنای عدم تطابق عرضه و تقاضا است
  • کسانی که بیماری‌های جدی یا مزمن دارند که با دارو درمان نمی‌شود مانند دیابت کنترل نشده یا عدم تعادل هورمونی تیروئید
  • افراد مبتلا به بیماری روانی تریکوتیلومانیا که بیماری آن‌ها تحت کنترل نیست، موهای کاشته شده را نیز مانند موهای طبیعی خود از دست می‌دهند.
  • مبتلایان به آلوپسی سیکاتریسیل فعال که فولیکول‌های موی آن‌ها با این روند التهابی مخرب از بین می‌رود
  • آلوپسی آره‌آتای فعال
مشاوره رایگان