کاشت مو به روشهای مختلفی از جمله SUT، HRT، FUE، BHT و FUG انجام میشود. از این روشها جهت بازیابی موهای از دست رفته در زنان و مردان استفاده میشود و تاکنون میلیونها نفر از این روشها جهت کاشت مو استفاده کردهاند. در روشهای مختلف کاشت مو، تارهای مو از دیگر قسمتهای سر که دارای بانک مناسب مو هستند و دچار ریزش مو نشدهاند جدا شده و در قسمتهای طاس کاشته میشوند.
دلایل ریزش مو
فولیکول مو در عین حال که کوچک میباشد، دارای ساختار پیچیدهای است. عواملی که سبب ریزش مو میشوند شامل موارد زیر میباشند:
- افزایش سن و فقدان هورمون استروژن. بر طبق مطالعات انجام شده مو مانند پوست در اثر سالخوردگی دچار تغییر میشود. در زنان فولیکولهای مو از اوایل دهه چهارم زندگی کوچک و ضعیف شده و با گذشت هر سال، موها ظریفتر میشوند. تعداد فولیکولهای مو نیز کاهش پیدا میکند. این حالت هم در پوست سر و هم در پوست بدن ایجاد میشود. در برخی از زنان هورمون استروژن در رشد مو مؤثر است و پس از یائسگی، تضعیف و کوچک شدن فولیکولهای مو سریعتر اتفاق میافتد.
- ریزش مو با الگوی زنانه. در اثر یائسگی، تعدادی از فولیکولهای مو ضعیف شده و در نتیجه باعث رشد موهای بسیار ظریف میشوند. این حالت معمولاً ارثی میباشد ولی امکان دارد بر خلاف انتظار و به صورت ناگهانی نیز ایجاد شود. در برخی از زنان، کاهش میزان استروژن در اثر یائسگی به معنای بالا بودن میزان آندروژن میباشد. در نتیجه ممکن است ریزش مو با الگوی زنان تشدید شود. در این حالت زنانی که در اثر یائسگی در قسمت جلوی سر و شقیقهها دچار ریزش مو شدهاند، دارای موهای بیشتری در قسمت چانه و بالای لب خود هستند. امکان دارد برخی از زنان به استفاده از تستوسترون ( به عنوان بخشی از روند کاشت مو به روش HRT)، حساسیت داشته باشند.
- ریزش موی تلوژن. در این نوع ریزش مو، سیکل رشد مو دچار عدم تعادل شده و ریزش مو ایجاد میشود. این نوع ریزش مو میتواند در اثر استرس شدید، برخی از بیماریها، محدودیت کالری، عدم تعادل هورمون تیروئید و کمبود آهن ایجاد شود. در برخی از مواقع، فشار وارد بر بدن ناشی از یائسگی میتواند سبب بروز این نوع ریزش مو شود.
- مصرف دارو. برخی از داروها مانند داروهای مُسکن، داروهای ضد افسردگی و یا داروهای درمان فشار خون میتوانند باعث ریزش مو شوند. درمان بلندمدت اندوکرین پس از سرطان سینه نیز میتواند سبب ریزش مو شود.
- مشکلات پوستی. برخی از عارضهها و مشکلات پوستی مانند آلوپسی آره آتا، لوپوس و اسکار میتوانند باعث ریزش مو شوند.
مراحل ریزش مو
- مرحله 1 – ریزش موی قابل توجه و یا عقبنشینی خط رویش مو مشاهده نمیشود.
- مرحله 2 – خط رویش مو معمولاً به صورت متقارن در اطراف شقیقهها عقبنشینی میکند.
- مرحله 3 – این مرحله، اولین مرحله طاسی محسوب میشود و با عقبنشینی قابل توجه خط رویش مو در شقیقهها مشخص میشود.
- مرحله 4 – ریزش موی مرحله 4 بوسیله میزان ریزش موی بیشتر در اطراف شقیقهها و یا موهای کمپشت (و یا فقدان مو) در قسمت بالای سر مشخص میشود.
- مرحله 5 – ریزش موی در مرحله 5 با ریزش موی شدیدتر در قسمت بالای سر و یا در قسمت شقیقهها مشخص میشود. البته در این مرحله همچنان باریکهای از مو دو ناحیه ریزش مو را از هم جدا میکند. امکان دارد موهای اطراف فرق سر در این مرحله، کمپشت شوند.
- مرحله 6 – دو ناحیه اصلی ریزش مو به هم میپیوندند. تنها موهای پراکنده در امتداد فرق سر وجود دارند.
- مرحله 7 – فقط باریکهای از مو به شکل نعل اسب اطراف سر باقی میماند. موهای باقیمانده متراکم نیستند و معمولاً بسیار ظریف هستند.
- مقیاس ریزش موی نوروود نوع A – در این نوع ریزش مو، خط رویش مو به طور یکنواخت از قسمت جلوی سر به سمت عقب دچار ریزش میشود. در این نوع ریزش مو، هیچ ناحیه طاسی در قسمت بالای سر و یا باریکه مو در قسمت جلوی سر وجود ندارد. خط رویش مو از قسمت پیشانی به قسمت عقب سر دچار ریزش مو میشود.
کاشت مو به روش HRT
در کاشت مو به روش HRT به بانک مو نیازی نمیباشد؛ چرا که برخی از مراکز کاشت مو دارای موهای صد در صد طبیعی هستند که کاملاً از لحاظ نوع و رنگ، مشابه موی متقاضی هستند و در اولین جلسه درمان و بسته به رنگ و نوع مو برای متقاضی بانک موی مناسب در نظر گرفته خواهد شد. یکی از نگرانیهای افراد در ارتباط با کاشت مو، خط رویش مو میباشد. در روش کاشت موی HRT پزشک از طبیعی بودن خط رویش مو اطمینان حاصل کرده و کاشت با استفاده از لایهای مشابه پوست سر انسان انجام میشود.
مزایای کاشت مو به روش HRT
مزایای کاشت مو به روش HRT تنها به مزایای ظاهری محدود نمیشود. این روش همچنین باعث بهبود زیبایی ظاهری و افزایش اعتماد به نفس در افراد میشود. بسیاری از مردان نگران مساله ریزش موی خود هستند و امکان دارد جهت مخفی کردن وضعیت نامناسب موهای خود، از کلاه استفاده کرده و یا موهای خود را بتراشند. ترمیم مو به روش HRT افراد را از استفاده از چنین روشهای بینیاز میکند.
کاشت مو به روش HRT با روشهای رایج دیگر بسیار متفاوت است. مزایای این روشترمیم مو شامل:
- استفاده از بانک طبیعی مو، خط رویش بسیار طبیعی مو، عدم نیاز به ایجاد برش
- در این روش به مراجعات مکرر و جلسات اضافی درمانی پس از کاشت مو نیازی نمیباشد
جلسه مشاوره
روند کاشت مو به روش HRT با مشاوره آغاز میشود. در طول جلسه مشاوره، متخصص کاشت مو سابقه پزشکی متقاضی را ارزیابی کرده و پوست سر او را نیز بررسی میکند. پس از پایان ارزیابی، برنامه کاشت مو که مطابق با نیازهای هر شخص طراحی میشود توسط متخصص کاشت مو ارائه میشود.
اقدامات مورد نیاز پیش از کاشت مو به روش HRT
یک هفته پیش از کاشت مو بایستی از مصرف مکملهای حاوی ویتامینها B یا E و یا روغن ماهی خودداری شود. این ویتامینها احتمال خونریزی را افزایش داده و سبب طولانی شدن دوره بهبودی میشوند. همچنین متقاضی یک هفته پیش از کاشت مو بایستی از مصرف داروهای ضد التهابی اجتناب کند. این داروها شامل آسپیرین، ایبوپروفن، موترین و ناپروکسن میباشند. این داروها سبب رقیق شدن خون میشوند و در روند درمان اختلال ایجاد میکنند. مصرف سیگار نیز باید متوقف شود چرا که سبب تنگ شدن رگها و ایجاد اختلال در جریان خون میشود. جهت دستیابی به نتیجه مورد نظر هر گونه اقدامات احتیاطی مطرح شده از جانب متخصص کاشت مو بایستی به طور دقیق رعایت شوند.
آیا زنان میتوانند از کاشت مو به روش HRT استفاده کنند؟
زنانی که دچار ریزش مو شدهاند و تمایل به افزایش زیبایی ظاهری خود دارند، میتوانند از ترمیم مو به روش HRT استفاده کنند.
آیا استحمام و کوتاه کردن موها پس از کاشت مو به روش HRT امکانپذیر است؟
افراد پس از کاشت مو به روش HRT میتوانند فعالیتهای ورزشی خود را ادامه داده و از حمام، استخر، سونا و موارد مشابه استفاده کنند. همچنین شخص میتواند از سشوار، رنگ مو، ژل و موارد دیگر برای موهای خود استفاده کند.
نتایج حاصل از کاشت مو به روش HRT
کاشت مو به روش HRT، یک روش ایمن و بیخطر جهت کاشت مو محسوب شده و باعث ایجاد جای زخم قابل مشاهده نمیشود. این روش کاشت سبب دستیابی به نتیجه رضایتبخش میشود. با وجود این که هیچ تونیکی جهت رشد مجدد موها به طور کامل وجود ندارد، کاشت مو به روش HRT سبب کسب نتیجه دلخواه و دستیابی به تعداد و تراکم موی مورد نظر متقاضی میشود.