کاشت مو به روش BHT (استفاده از موی بدن برای کاشت مو)

تاریخ 21 آبان 1402

روش کاشت مو به نام BHT (Body Hair Transplant) تا حد زیادی شبیه به روش های دیگر کاشت مو است، با این تفاوت که در این روش، موهای از مناطق دیگر از بدن به جای موهای منطقه اهداکننده در سر انتقال می‌یابد. در این روش، می‌توان از مناطق دیگر بدن که دارای موی قابل توجه هستند برای انتقال مو به سر استفاده کرد. این روش تنها برای افرادی مناسب است که موی کافی در منطقه اهداکننده سر برای استخراج ندارند. استفاده از موهای بدن در این روش، فرایندی مشابه دیگر روش‌های کاشت مو است، اما با استفاده از تکنیک FUE، موها از مناطق دیگر بدن به جز سر استخراج می‌شوند. این مناطق ممکن است شامل موهای ریش، سینه، کمر، شکم و غیره باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی کاشت مو به روش BHT  و یا برای رزرو نوبت در کلینیک پوست و مو رازی با شماره‌تلفن‌های 02145379 تماس حاصل فرمایید.

 

نواحی اهداکننده مو در بدن برای انجام کاشت مو


علم و تکنولوژی، در حوزه درمان مشکلات آلوپسی منجر به ایجاد و توسعه ابزارها و متدهای جدیدی شده است که امروزه نتایج بسیار خوبی را برای افرادی که در سراسر دنیا سال‌هاست به این عارضه دچارند به همراه داشته است.

استفاده از تکنیک FUE   که به‌خاطر تأثیرگذار بودن نتایج، تاکنون ابداعانه ترین روش در جهان می‌باشد، مستلزم این است که پزشک فولیکول‌های مو را یک به یک از ناحیه اهداکننده که معمولاً این ناحیه پشت گردن است برداشته و سپس آن را به ناحیه دریافت‌کننده انتقال دهد.

3گاهی اوقات جهت رفع مشکل آلوپسی، موی ناحیه پشت گردن کافی نبوده و یا ناحیه خالی از مو را پوشش نمی‌دهد و به همین خاطر لازم است که مو از دیگر مناطق بدن از قبیل نیم‌تنه، بازوها، شکم، قفسه سینه، کمر یا ریش برداشته شود.

شباهت بسیار زیاد فولیکول‌های سر به موهای پشت گردن دلیل اصلی برداشت آنها برای کاشت مو است؛ چرا که موی این نواحی به‌ویژه موی ریش و قفسه سینه تقریباً از نظر ضخامت و چرخه عمر یکسان هستند. اما انتخاب بهترین مو بر اساس عوامل خاص مربوط به هر فرد انجام می‌گردد. حال اگر بخواهیم ناحیه ایده‌آل برای کاشت را در نظر بگیریم قطعاً ناحیه ریش بهترین منطقه می‌باشد چرا که بدون برجای‌ماندن هیچ جای زخمی می‌توان معمولاً فولیکول‌های بیشتری را برداشت.

قفسه سینه دومین نقطه ایده‌آل برای برداشت مو می‌باشد؛ اما تنها چیزی که باید مدنظر قرار داد این است که معمولاً موی این قسمت نازک‌تر بوده و باید با ظرافت خاصی با آنها کار کرد چرا که شکل فولیکول‌ها ممکن است کمی منحنی بوده و در صورت عدم ظرافت‌کاری، گرافت ها ممکن است آسیب ببینند.

بنابراین، برداشت مو از این قسمت‌ها مانعی بر سر راه موفقیت‌آمیز بودن نتایج نمی‌باشد؛ اما مهم است که توجه داشته باشید تراکم مو در این وضعیت در مقایسه با زمانی که مو از پشت گردن برداشته شود کمتر خواهد بود.

بااین‌حال از دیدن رشد موهای خود شگفت‌زده می‌شوید از نظر علمی اثبات شده است که میزان رشد موی این مناطق به طرز قابل‌توجهی بیشتر از رشد فولیکول‌های سر می‌باشد.

مزیت‌های کاشت مو به روش BHT


کاشت مو با استفاده از موهای بدن یک روش جراحی است که در برخی موارد می‌تواند مفید باشد. به دلیل محدودیت موجود در ناحیه اهداکننده، بسیاری از بیمارانی که با مشکل ریزش مو مواجه هستند، به عنوان کاندیدای نامناسب برای کاشت مو تشخیص داده می‌شوند. در این موارد، انجام جراحی کاشت مو بدون وجود ناحیه اهداکننده با میزان موی کافی برای پوشش دادن ناحیه طاس سر کاملاً ممکن نیست. با استفاده از روش BHT، می‌توان به بعضی از بیماران کمک کرد تا تراکم موی بیشتری در ناحیه سرشان داشته باشند.

مهم‌ترین مزایای کاشت مو با روش  BHT  عبارتند از:

  • ممکن است تراکم کافی جهت پوشاندن طاسی‌های وسیع از جمله آن دست از ریزش موهایی که به دنبال ایجاد یک جای زخم قابل‌توجه در سر در اثر هر نوع تصادف یا عمل سابق اتفاق افتاده‌اند را فراهم کند
  • یک عمل جراحی با حداقل میزان تهاجم
  • در این روش از بخیه یا هر نوع دیگری از نخ بخیه استفاده می‌شود
  • زمان کوتاهی برای درمان ناحیه اهداکننده می‌طلبد و معمولاً می‌تواند ظرف یک هفته التیام یابد
  • حداقل میزان اسکار در ناحیه اهداکننده بر جای می‌ماند
  • می‌تواند به بیماری که نیازمند انجام جراحی کاشت ابرو هستند، کمک کنند.

 

 

 

کاشت مو با استفاده از موی بدن به روش Fue چگونه عمل می‌کند؟ 


قابل‌توجه‌ترین تمایز بین روش کاشت مو به روش  FUT و    FUE این است که برخلاف روش FUT  که مو دقیقاً از پوست سر برداشته می‌شود، در این روش می‌توان در حین عمل جراحی مو را از دیگر قسمت‌های بدن برداشت. استخراج واحد فولیکول موی بدن تکنیکی برای برداشتن مو است که طی آن واحدهای فولیکولی مو به صورت تکی مستقیماً از ناحیه اهداکننده تحت بی‌حسی موضعی و بدون ایجاد هرگونه برش خطی انجام می‌گیرد. به‌عبارتی‌دیگر، موی بدن با استفاده از یک پانچ کوچک که حدود ۷۵/۰ میلی‌متر تا ۱ میلی‌متر یا کمی بزرگ‌تر است برداشت می‌شود. از این ابزار می‌توان برای ایجاد برش‌های دایره‌ای کوچک در درون پوست احاطه‌کننده واحدهای فولیکولی که بعداً مستقیماً از ناحیه اهداکننده بیرون کشیده می‌شوند و در قسمت پذ‌یرنده موردنظر جای‌گذاری می‌شود، استفاده کرد.

ظاهراً تفاوت‌های دیگری نیز میان موی سر و موی بدن وجود دارد که بیمار باید پیش از انجام عملیات کاشت با استفاده از موی بدن از آنها مطلع باشد. رنگ، ضخامت و فری مو مهم‌ترین عامل در این فرایند است.

معایب کاشت مو به روش BHT چیست؟ 


سه نگرانی مهم وجود دارد که بیمار جهت داشتن یک تجربه موفق از کاشت مو با استفاده از موی بدن باید به ارزیابی آنها بپردازد. این نگرانی‌ها عبارتند از:

  • چرخه رشد موی بدن
  • فرایند انتقال
  • سازگاری موی پوست سر با موی بدن

یکی از معایب این نوع عمل در این است که معمولاً کیفیت موی بدن بهتر از کیفیت موی سر نمی‌باشد چرا که ساختار موی سر از موی دیگر قسمت‌های بدن بهتر و مناسب‌تر است. برای داشتن نتایج موفق از عمل لازم است که تعداد موی بیشتری کاشته شود. همچنین سازگاری این دو نوع مو نیز برای کسب عینی‌ترین نتایج الزامی است. بیماران باید به توافق برسند که دائماً همه موی خود را شیو کنند تا موهایشان یکدست و مساوی به نظر برسد.

همچنین قبل از تصمیم‌گیری برای کاشت مو با استفاده از موی بدن به یاد داشته باشید که میزان موفقیت جراحی کاشت مو بر روی سر با استفاده از تکنیک FUT کمتر از FUE می‌باشد. دلیل اصلی این امر این است که موی بدن به‌اندازه موی سر مفید نیست؛ بنابراین چنانچه در طول جراحی ۲۰۰۰ گرافت از بدن گرفته شود احتمال دست نیافتن به نتایج دائمی وجود دارد؛ زیرا ممکن است ازاین‌بین ۱۰۰۰ گرافت مؤثر واقع نشوند.

بنابراین به بیماران توصیه می‌شود که ابتدابه‌ساکن به‌جای تنها فکر کردن به فرایند کاشت مو با استفاده از روش BHT ، تکنیک کاشت مو FUE بر روی ناحیه اهداکننده سر انجام شود.

کاشت مو به روش  BHT واقعاً روشی پیشنهادی برای پوشاندن نواحی دارای ریزش مو نیست و لازم است توسط یک تیم جراحی بسیار ماهر انجام گیرد. برای کسب نتایج بسیار خوب ضروری است که در طی هر مرحله کیفیت روند کار به‌شدت کنترل شود.

 

 

بهبودی


اصلی‌ترین نگرانی بیمارانی که مایل به انجام کاشت مو با استفاده از موی بدن هستند این است که آیا پس از دوره ریکاوری با جای زخم مشهودی بر روی ناحیه اهداکننده روبرو می‌شوند یا خیر. پروسه بهبود به‌سرعت سپری می‌گردد و یک ماه پس از برداشتن بانداژ هیچ جای زخم قابل‌توجهی بر جای نمی‌ماند.

خلاصه: بیشتر کلینیک‌ها تا زمانی که شرایط خاصی وجود نداشته باشد مایل به انجام عمل جراحی کاشت مو به روش BHT نیستند. اولین اولویت همیشه بایستی تلاش بر جمع‌آوری گرافت از ناحیه پوست سر یعنی کناره‌ها و پشت سر باشد که به آن منطقه اهداکننده گفته می‌شود.

مراقبت‌های پس از عمل کاشت مو به روش BHT


فکر می‌کنید پس از عمل کاشت مو به روش BHT برای بهبودی نیاز به چند روز دارید؟ آیا فکر می‌کنید که باید مرخصی طولانی‌مدت بگیرید؟

ازآنجاکه دو هفته اول دوره حساس و مهمی است پس از کاشت مو به روش BHT (مراقبت‌های بعد از کاشت) لازم است که از موی کاشته شده به‌درستی مراقبت کنید.

  • برای کسب حداکثر نتایج، بایستی داروها را طبق تجویز پزشک مصرف نمایید.
  • موهایتان را با آب کم‌فشار و دارای دمای اتاق بشویید، موهایتان را با ملایمت شسته و آن را با هوا، بدون حرارت دادن خشک کنید. در دو هفته اول می‌توانید از حوله برای فشار دادن جزئی مو و یا از سشوار کم حرارت استفاده کنید.
  • انجام ورزش توصیه نمی‌گردد.
  • نبایستی ناحیه پیوند را خارید یا مالش داد چرا که این کار باعث خونریزی مجدد ناحیه می‌شود. دلمه‌ها به طور طبیعی پس از ۲ هفته می‌ریزند.
  • از هیچ نوع محصول مویی از جمله ماینوکسیدیل موضعی در طول این دو هفته نباید استفاده کرد؛ زیرا می‌تواند پوستتان را اذیت کند.
  • در طول این مدت نباید کلاه، کلاه نقاب‌دار و یا کلاه ایمنی سنگین و تنگ بر روی سر گذاشت. (کلینیک باندانایی را برایتان تهیه می‌کند که بیرون از منزل می‌توانید آن را بپوشید)
  • از برخورد سرتان به هر چیزی خودداری کنید (چنین چیزی محال به نظر می‌رسد اما همیشه پیش می‌آید)

پس از ۱۵ روز می‌توانید روتین‌های عادی برای مویتان را انجام دهید. اگر هنوز دلمه‌ای وجود دارد کمی روغن زیتون بر روی آن بمالید تا دلمه‌ها نرم شوند و با مالش آنها را از بین ببرید. شما حالا دیگر می‌توانید ورزش کنید و محصولات مو را مصرف نمایید اما تا یک ماه پس از کاشت مو هنوز هم شناکردن و سونا گرفتن ممنوع است. بایستی تا ۳ ماه از بروز آفتاب‌سوختگی جلوگیری کرده و وقتی از منزل خارج می‌شوید باید کلاه به سر کنید. پس از دو ماه می‌توانید موهایتان را رنگ نموده، آنها را فر موقت یا هر کار دیگری کنید.

 

 

 

هزینه


صحبت‌کردن در مورد هزینه دقیق پیچیده است در مواردی این‌چنینی همه چیز به تشخیص پزشک و همچنین مناطقی از بدن که نیاز به کار کردن دارد بستگی دارد.

تنوع قیمت و هزینه همچنین به هر کلینیک، تکنیک‌های اعمال شده، تجربیات حرفه‌ای و گواهینامه‌هایی که کادر پزشکی درمان دارند، بستگی دارد.

مشاوره رایگان