تاریخ 21 آبان 1402
ریزش مو یک عارضه شایع است که هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار میدهد. اگرچه نتایج ریزش مو در مردان شدیدتر است، اما زنان از این موضوع بیش از مردان رنج میبرند و باعث نارضایتی آنهاست. الگوی طاسی مردانه از نظر اجتماعی قابل قبولتر از الگوی طاسی زنانه است. به همین دلیل زنان به دنبال راهی موثر برای درمان ریزش مو هستند. یکی از این درمانها مزونیدلینگ مو برای درمان ریزش مو است. این روش برای افرادی که از دچار ریزش موی شدید هستند بسیار مفید است. این روش باعث جلوگیری از ریزش مو شده، رشد مجدد را تحریک میکند و کیفیت مو را بهبود میبخشد.
امروزه مزونیدلینگ مو، یک روش موثر برای جلوگیری و درمان ریزش مو میباشد. مزونیدلینگ ترکیب دو روش مزوتراپی و میکرونیدلینگ به صورت همزمان میباشد. قبل از انجام مزونیدلینگ مو، باید از تمام جزئیات این روش مطلع باشید. در این مقاله به طور مفصل به قضیه مزونیدلینگ مو و تاثیر آن بر ریزش مو پرداخته شده است.
مزوتراپی یا مزونیدلینگ مو چگونه انجام میشود؟
مزوتراپی یک روش برای افزایش رشد مو است که بدون نیاز به جراحی، بدون درد و به سرعت انجام میشود. در این روش، یک متخصص، یک محلول کوچک شامل ویتامینها، عصارههای گیاهی و هورمونها را برای ترمیم و بازسازی مو به پوست سر تزریق میکند.
این محلول شامل موادی مانند بیوتین، ماینوکسیدیل، دگزنول، فیناستراید، سیلیسیم آلی و پپتیدهای نانو است که به بازسازی فولیکولهای مو کمک کرده و ریشههای مو را تقویت میکند. این مواد به طور گسترده در فرمولاسیون محلولهای مزوتراپی استفاده میشوند.
در مزونیدلینگ مو، یک قلم میکرونیدلینگ که حاوی سوزنهای کوچکی است برای درمان به منظور ایجاد مسیرهای فیزیکی در پوست مورد استفاده قرار میگیرد. کانالهای کوچک ایجاد شده به مواد فعال مزوتراپی این امکان را میدهند تا به لایه درم منتقل شوند. هنگامی که فولیکولهای مو توسط سوزنهای کوچک تحریک میشوند، کراتینوسیتها شروع به ترشح فاکتورهای رشد میکنند. فولیکولهای مو تقویت شده و در مرحله رشد باقی میمانند.
مزوتراپی مو یا مزونیدلینگ مو میکروسیرکولیشن در پوست سر را بهبود میبخشد و سلامت موها را بازیابی میکند. این دارو وارد اپیدرم پوست سر شده و از طریق بافتهای همبند به سمت لایههای عمیقتر میرود. ماده مغذی وارد شده به پوست سر با کاهش جمع شدگی فولیکولهای مو باعث رشد مو میشود.
قبل از انجام میکرونیدلینگ برای درمان ریزش مو، پوست سرتان را حتما تمیز و عاری از هرگونه محصول مو کنید، زیرا ممکن است وارد زخمها شده و باعث عفونت شوند.
مزیتهای مزونیدلینگ
مزیتهای مزونیدلینگ مو عبارتند از موارد زیر:
- ریزش مو را کند کرده و به تدریج آن را متوقف میکند.
- گردش خون را در پوست سر بهبود میبخشد.
- فولیکولهای مو را به منظور ایجاد ساقههای قوی تحریک میکند.
- ریشههای موهای غیر فعال در زیر پوست را احیاء میکند.
- DHT اضافی (هورمون اصلی مسئول طاسی الگوی مردانه) را کاهش میدهد.
- عدم تعادل هورمونی را اصلاح میکند.
- فولیکولهای مو را با بازسازی سلول های مو احیا میکند.
- باعث تحریک تولید تولید کلاژن میشود.
- باعث رشد موهای جدید میشود.
کاربرد مزونیدلینگ مو
میزونیدلیگ مو میتواند برای افرادی که هر یک از دارای هر یک از شرایط زیر هستند مورد استفاده قرار گیرد:
- آلوپسی آندروژنتیک (ریزش مو با الگوی مردانه)
- آلوپسی کششی (ریزش مو به دلیل کشیدن)
- آلوپسی آره آتا (طاسی لکهای، از جمله در ناحیه ریش)
- ریزش مو پس از زایمان
- ریزش موی منتشر (ریزش موی عمومی که در زنان بیشتر است)
چه کسی واجد شرایط انجام میزونیدلینگ مو نیست؟
- مزونیدلینگ مو برای افراد مبتلا به دیابت، بیماری کبد یا بیماری کلیوی انجام نمیشود.
- در صورت داشتن مشکل قلبی
- زنان باردار یا مادران شیرده
- در صورت استفاده از داروی ضد انعقاد
- افرادی که دارای عفونت یا ضایعه در پوست سر هستند.
آیا مزونیدلینگ مو برای ریزش مو موثر است؟
مزونیدلینگ مو به عنوان یک درمان پیچیده که با منابع طبیعی و عملکرد بدن عمل میکند، برای ریزش مو بسیار موثر است. مطالعات نشان میدهد که این روش هم در مردان و هم در زنانی که از انواع مختلف آلوپسی یا الگوی طاسی رنج می برند، مفید است.
بلافاصله پس از جلسه اول با هر درمان تکمیلی، بدن شروع به افزایش فعالیت و روند بهبودی میکند. اثرات مزونیدلینگ مو تا چند ماه به طول میانجامد و احتمالاً در طول زمان تغییرات مثبت در رشد مو را مشاهده خواهید کرد. پس از جلسات درمانی، موها به رشد خود ادامه میدهند و اثرات کامل درمان مشاهده میشود. بیماران معمولاً تغییرات مثبتی مانند کاهش ریزش مو و رشد مجدد موهای بلندتر و قویتر را تجربه میکنند.
تعداد جلسات لازم برای مزونیدلینگ مو
برای درمان با مزونیدلینگ مو، باید حتما جلسات درمانی را سر وقت پیگیری کنید. به منظور دستیابی به بهترین نتایج، اصولا متخصص بین 4 تا 12 جلسه مزونیدلینگ مو را توصیه میکند. هر جلسه درمان، با فاصله 1 ماه است. دوره درمان را باید طبق توصیه پزشک تکمیل کنید تا به بهترین نتایج دست پیدا کنید.
همچنین موها و بدن شما زمان و منابع کافی برای مطابقت با الگوی جدید را خواهند داشت. ادامه جلسات درمانی به منظور تحریک فاکتورهای رشد و رشد بهینه سلولها انجام میشود. پزشک باید پیشرفت شما را در تمام طول مدت درمان زیر نظر داشته باشد و در صورت لزوم تعداد جلسات درمانی را کم و زیاد کند.
مزونیدلنیگ مو چقدر طول میکشد؟
هر جلسه مزونیدلینگ مو حدود نیم ساعت تا 1 ساعت طول میکشد.
مزونیدلینگ عوارضی به همراه دارد؟
هر درمان زیبایی خطراتی به همراه دارد. اکثر خطرات مرتبط با مزونیدلینگ مو معمولاً خود به خود از بین میروند. با این حال، برخی از عوارض جانبی ممکن است ادامه داشته باشد و باید توسط پزشک تحت نظر باشند.
برخی از عوارض مزونیدلینگ مو عبارتند از:
- برخی از بیماران پس از درمان دچار آبسه پوست سر میشوند.
- سایر عوارض جانبی رایج عبارتند از کبودی، ادم، سردرد، خارش و درد.
- گاهی اوقات بیماران ممکن است واکنشهای آلرژیک فوری یا با تاخیر به ترکیبات مزو داشته باشند.
- التهاب و تورم بعد از مزونیدلینگ مو بسیار شایع است. با این حال، این عوارض معمولا پس از یک یا دو روز فروکش میکنند.
- یکی دیگر از عوارض جانبی رایج، حساسیت بیش از حد پوست سر است. در برخی موارد، بیماران برای مدت کوتاهی احساس خود را در پوست سر از دست میدهند.
- برخی افراد دچار عفونت، رنگدانه، کبودی یا زخم در محل تزریق میشوند.
- براساس تحقیقات انجام شده، مزونیدلینگ مو باعث ریزش مو و ایجاد اسکار در بیماران آلوپسی آندروژنیک میشود.
- در برخی موارد، آلوپسی تکهای در بیمارانی که تحت مزونیدلینگ مو برای آلوپسی آندروژنیک قرار گرفتهاند، ایجاد شده است.
مراقبتها و مراجعات پس از عمل
بیماران باید به منظور دستیابی به بهترین نتایج توصیههای پزشک مربوط به مراقبتهای پس از عمل را به دقت دنبال کنند.
بیماران نباید کارهای زیر را انجام دهند:
- پوست سر را نباید خشک و بدون مرطوب کننده رها کنند.
- حداقل یک روز پس از درمان، نباید زیر آفتاب رفته یا دوش با آب داغ بگیرند.
- به مدت یک هفته نباید در آب کلردار شنا کنند.
- حداقل به مدت 3 روز ورزش زیاد نکنند.
هزینه مزونیدلینگ مو چقدر است؟
هزینه و تعداد جلسات مورد نیاز بستگی به میزان پیشرفت ریزش مو و سایر عوامل شخصی مانند بودجه و نتایج دلخواه دارد. ما همیشه توصیه میکنیم از یک متخصص آموزش دیده و باتجربه مشاوره بگیرید تا بهترین درمان را برای شرایط فردی شما ارائه دهد.