تاریخ 22 آبان 1402
ریزش موی سر در زنان میتواند تأثیری رعبانگیز یا حتی مخرب برکیفیت زندگی یک زن داشته باشد. ریزش مو در زنان هرگز نباید امری “عادی” تلقی گردد؛ و علل این عارضه باید تا زمان تشخیص دنبال گردد. از میان علل متعدد ریزش مو در زنان، تنها معدودی از آنها چون پیری، تغییرات هورمونی مرتبط با بارداری و الگوی ریزش موی ارثی را میتوان “عادی” تلقی کرد. درمانهایی برای ریزش موی ناشی از این عوامل وجود دارد، و زمانی که ریزش مو کیفیت زندگی یک زن را تحت تأثیر قرار میدهد، باید برای درمان اقدام شود. بنابراین جراحی کاشت مو برای زنان بهطور قابلملاحظهای بهبود یافته است.
ریزش مو برای زنان میتواند بهطور خاص ناخوشايند و شرمآور باشد. درحالیکه علل متعددی برای کمپشت شدن مو در زنان وجود دارد، طاسی هرگز برای زنان امری پذیرفتنی نیست. مردان میتوانند سر خود را بتراشند، اما برای زنان مواجهه با ریزش مو میتواند به لحاظ عاطفی بسیار دردناک باشد. موهای پرپشت همواره با زیبایی همراه هستند، و موهاي کمپشت هرگز ایده آل نیستند. بنابراین کاشت موی طبیعی میتواند موی خانمها را پرپشت کرده و احساس خوبی را در آنها ایجاد کند. در کلینیک زیبایی رازی متخصصین با استفاده از تکنیک کاشت (پیوند) مو، میتوانند موهای ازدسترفته را ترمیم کنند و باعث اعتمادبهنفس خانمها شوند.
برای اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت میتوانید با شمارههای 02188334029 –02188333259 تماس حاصل فرمایید.
علت ریزش مو
- برخی از زنان بهطور ژنتیکی به ریزش مو مبتلا هستند و یا ریزش مو میتواند ناشی از عارضههای پزشکی یا وراثت ژنتیکی باشد.
- در برخی از زنان ریزش مو ممکن است درنتیجه یک عمل جراحی یا یک جراحت ایجاد شود درحالیکه در برخی دیگر از بستن محکم مو که موجب اعمال فشار دائم بر روی موها میگردد، ناشي میشود.
ازآنجاییکه برخی از موارد ریزش مو در زنان میتواند ناشی از اختلالات پزشکی زمینهای باشد، ارزیابی زنانی که علل ریزش مو در آنها ناشناخته است، توسط متخصص پوست از اهمیت بسیاری برخوردار میباشد.
- برخی از بیماریها مانند کمخونی، بیماری تیروئید، بیماری بافت همبند و بیماریهای زنان میتواند موجب ریزش مو شود.
- استرس عاطفی در زنان موجب ریزش مو میشود.
- بررسی استفاده از داروهایی که میتوانند موجب ریزش مو شوند، مانند قرصهای ضدبارداری خوراکی، مسدودکنندههای بتا، ویتامین A، داروهای تیروئید، رقیقکنندههای خون و پردنیزون نیز از اهمیت برخوردار است.
- تولد کودک: تجربه ریزش مو در بسیاری از زنان پس از بارداری – تا 3 ماه پس از زایمان- امری طبیعی بوده و دارای علت هورمونی میباشد. زمانی که هورمونها به سطوح قبل از بارداری بازمیگردند، موها به چرخه طبیعی رشد خود بازگشته و ریزش مو با گذشت زمان برطرف میگردد.
متقاضی
به گفته کارشناسان درصد بسیار کمی از زنان کاندیدهای واقعی جراحی کاشت مو هستند و بهطور تقریبی %5-2 از زنان از این نوع جراحی منتفع میشوند. زنانی که کاندیدهای بالقوه جراحی ترمیم مو به شمار میروند، عبارتاند از:
- زنانی که از ریزش موی ناشی از آلوپسی كششي یا مکانیکی (غیر هورمونی) رنج میبرند.
- زنانی که سابقه جراحی زیبایی یا جراحی پلاستیک داشته و نگران ریزش مو در اطراف محل برشهای جراحی هستند.
- زنانی که به الگوی متمایز طاسی، شبیه به الگوی طاسی مردانه، دچار هستند. این اختلال شامل ریزش خط مو، کمپشت شدن موها در وسط سر، و یک ناحیه اهداکننده که تحت تأثیر آلوپسي آندروژنیک قرار نگرفته است، میباشد.
- زنانی که از ریزش موی ناشی از تروما رنج میبرند، مانند قربانیان سوختگی، اسکار ناشی از تصادفات و سوختگیهای شیمیایی.
- زنان مبتلا به آلوپسی در کنارههای سر، عارضهای که شباهت زیادی به آلوپسی كششي دارد.
با توجه به عدم ثبات در زنان مبتلا به الگوی طاسی زنانه، زنان عموماً کاندیدهای خوبی برای جراحی پیوند مو نیستند. اما، چنانچه ریزش موی شما ناشی از هر یک از موارد اشارهشده در بالا میباشد، شما میتوانید از این جراحی منتفع شوید.
قبل از عمل
چنانچه شما یکی از کاندیدهای کاشت مو شناختهشدهاید و تصمیم دارید که در آینده نزدیک تحت این جراحی قرار گیرید، در اینجا به نکاتی در مورد آمادگی قبل از جراحی و دستیابی به نتایج بهتر درمان اشاره شده است:
- از مصرف آسپرین و دیگر رقیقکنندههای خون 14 تا 20 روز قبل از جراحی اجتناب کنید.
- سه هفته قبل از کاشت مو سیگار کشیدن را متوقف کنید.
- چند هفته قبل از جراحی از مصرف الکل اجتناب کنید.
- تمامی آزمایشات و دستورات تجویزشده را پیش از عمل انجام دهید.
کاشت مو
از منظر شناختی، روشهای کاشت مو زنان شامل استخراج و انتقال واحدهای فولیکولی است که توسط پزشک اجرا میشود. هر یک از این روشها نتایج زیباشناختی مشخصی بر اساس روش جمعآوری مو اهدا شده ارائه میدهد. در روش استخراج واحد فولیکولی، فولیکولهای مو به صورت جداگانه از پشت سر، که حاوی بیشترین تراکم مو است، به ناحیه جلوی سر، که از مو کمتری برخوردار است، منتقل میشوند. مزیت اصلی این روش این است که در ناحیه اهداکننده هیچ جای خالی ایجاد نمیشود که به بیمار اجازه میدهد موهای خود را بدون هرگونه دیداری عمل جراحی کوتاه کند. همچنین، روش استخراج واحد فولیکولی یک روش استاندارد و معتبر برای کاشت ابرو است. در روش انتقال واحد فولیکولی، موهای مورد نیاز برای پیوند از پشت سر جمعآوری میشوند. با این تفاوت که به جای برداشتن هر تار مو به صورت جداگانه، در این روش یک نوار مو از ناحیه اهداکننده برداشت میشود که حاوی هزاران فولیکول است. هر فولیکول به صورت جداگانه از نوار جدا شده و سپس به ناحیه گیرنده پیوند میشود. مزیت اصلی انتقال واحد فولیکولی در این است که برای اجرای پیوند هزاران فولیکول در یک جلسه، امکانپذیر است و نتایج درمانی بهتری ارائه میدهد. انتخاب روش کاشت مو بستگی به نیازهای هر فرد دارد و در طول مشاوره اولیه با بیمار مورد بحث قرار میگیرد.
پس از جراحی
در پایان جلسه کاشت مو، بیمار میتواند به خانه بازگردد. در این مرحله، هیچ نشانهای از پانسمان یا ترشحی وجود ندارد. روز بعد از جراحی، بیمار میتواند حمام بگیرد و دو روز بعد از عمل میتواند بهصورت آرام موهای خود را شوید. در هفته اول، ممکن است پیشانی کمی متورم به نظر برسد و احساس گرفتگی در پشت پوست سر را تجربه کنید. همچنین، ممکن است در محل کاشت موها دلمههای کوچکی شکل گیرد. اما این تمامی علائم بهزودی برطرف میشوند و بیمار میتواند به مرور از آنها بهبود یابد و به فعالیتهای اجتماعی، کاری و فیزیکی برگردد. رشد موهای جدید چند ماه پس از عمل آغاز میشود و به مرور ریشهدار و حتی سالمتر میشود. در هفته دوازدهم بعد از عمل، اکثر بیماران شاهد رشد موهای جدید خواهند بود و پس از گذشت 12 ماه، نتایج قابل توجهی قابل مشاهده خواهد بود.
عوارض جانبی
برخی از عوارض جانبی جراحي كاشت مو عبارتاند از:
- احساس گرفتگي، درد و تورم در پوست سر به مدت چند روز
- شورههای موقت در محل كاشت مو
- حداقل یک اسکار – اگرچه ممكن است برطرف شود و معمولاً تنها زماني كه مو خيلي كوتاه شود، قابلرؤیت میباشد.
هزینه
هزینه کاشت مو برای خانم ها بسته به روش کاشت مو، میزان پوشش موي موردنیاز، نرخ پزشك و مکان جراحي متفاوت است.