علائم عفونت پس از کاشت مو (قرمزی، تورم): راهکارهایی برای پیشگیری

تاریخ 21 آبان 1402

به لطف پیشرفت‌هایی که امروزه در تکنیک‌ها و فناوری‌های جراحی صورت گرفته است، خطر عفونت در حین انجام عمل کاشت مو و پس از انجام این عمل، خیلی کمتر شده است. البته گفته می‌شود که خطر عفونت به‌طور کامل برطرف نشده است و پس از یک عمل جراحی، همیشه خطر ابتلا به عفونت، حتی یک عفونت جزئی وجود دارد.

عفونت پس از کاشت مو، معمولاً به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. یکی از دلایل شایع بروز عفونت، بهداشت نامناسب است که ناشی از دست زدن زیاد و غیرضروری به پوست سر می‌باشد. بیماران همیشه توصیه می‌شوند که از قرار گرفتن در معرض گرد و غبار خودداری کنند. علائم شایعی که معمولاً در صورت وجود عفونت مشاهده می‌شود شامل حساسیت یا قرمزی است. تورم نیز می‌تواند یکی از علائم عفونت پس از کاشت مو باشد. اگر این علائم طی یک هفته برطرف نشد، پس با کلینیک یا جراح خود تماس بگیرید.

 

 

خطرات ناشی از عفونت‌های پس از کاشت مو


عفونت‌های پس از عمل کاشت مو می‌توانند به شدت جدی باشند و ممکن است تأثیر چشمگیری بر نتایج جراحی داشته و به‌طور بالقوه بر سلامت شما تأثیر بگذارند. این نوع عفونت‌ها ممکن است ظاهر کلی خط موی ترمیم شده را خراب کنند و نیاز به جراحی ترمیم مو اضافی را به همراه داشته باشند. علاوه بر این، عفونت در محل اهدا کننده ممکن است باعث ایجاد زخم‌های گسترده و ناخوشایند شود و منجر به رشد ضعیف مو در آن منطقه شود. در واقع، عفونت می‌تواند باعث ریزش مو در بخشی از پوست سر شود که نباید باعث ریزش موهای سالم شود.

پیشگیری از عفونت پس از کاشت مو


پیشگیری از عفونت پس از کاشت مو

عفونت پس از عمل کاشت مو می‌تواند بر نتایج این عمل، به‌طور مثال روی ریزش شوکی مو (جزئی از روند طبیعی کاشت مو است) یا ظاهری نامطلوب تأثیر منفی بگذارد. پزشك معمولاً داروهای آنتی‌بیوتیکی را برای بیمار تجويز می‌کند و دستورالعمل‌‌های مراقبت‌های پس از عمل را برای جلوگيری از بروز مشکلات ناخوشایند بعد از جراحی كاشت مو ارائه می‌دهد.

داروهای تجویز شده به تنهایی برای کاهش احتمال عفونت پس از جراحی کاشت مو کافی نیستند و جدی گرفتن دستورالعمل‌های مراقبتی، کلید اصلی پیشگیری از عفونت است. جراحان در کلینیک‌های کاشت مو حتماً لیست کاملی از دستورالعمل‌های مراقبت‌های پس از جراحی را در اختیار بیمار قرار می‌دهند که برای جلوگیری از عفونت پوست سرتان باید آن‌ها را به‌خوبی رعایت کنید.

در اینجا چند راه ساده برای جلوگیری از خطرات عفونت پس از جراحی کاشت مو ارائه شده است.

پرهیز از ورزش

در طول دوره نقاهت، باید تا چند روز بعد از عمل و یا تا وقتی که متخصصتان اجازه نداده است، از حضور در هرگونه تمرین و ورزش سنگین مانند مسابقات ورزشی، برداشتن وزنه در هر نوع ورزش و تمرینی خودداری کنید؛ بنابراین در مدت نقاهت، بیمار باید از تمرینات سخت و سنگین دوری کند، زیرا فرد در این فعالیت‌ها تعریق شدید خواهد داشت و پوست عرق کرده‌ی سر به محیطی مناسب برای تکثیر باکتری‌ها و ویروس‌ها در ناحیه تحت درمان تبدیل می‌شود. از این رو، این مسئله می‌تواند احتمال عفونت را گسترش دهد و به همین ترتیب ممکن است باعث بروز برخی مشکلات و مسائل آزار دهنده‌ای شود که ممکن است نتیجه نهایی را تحت تأثیر قرار دهد.

مصرف داروهای تجویز شده به‌طور منظم

همان‌طور که به احتمال زیاد خودتان خبر دارید، پس از انجام عمل کاشت مو، به‌طور کلی متخصصان چند داروی مسکن و آنتی‌توکسین‌ها را برای کاهش احتمال بروز هرگونه بیماری توصیه می‌کنند؛ بنابراین بیماران باید دوره کامل دارو را به پایان برسانند تا به سرعت و با خیال راحت بهبود یابند.

از خراشیدن و خاراندن ناحیه تحت درمان خودداری کنید

هنگامی که منطقه‌ی کاشته شده شروع به بهبود می‌کند، به‌طور کلی پوسته زخم و بیرون ریزی‌هایی در منطقه تحت درمان ایجاد می‌شود. در این حالت این پوسته‌ها و خراش‌های زخم باعث تحریک پوست سر می‌شوند و شما را به خاراندن پوست سرتان ترغیب می‌کنند. در هر صورت، شما لزوماً باید از پاك كردن پوست سر با مالیدن سریع و به‌خصوص روی آسیب‌ها خودداری كنید، زیرا نه‌ تنها این کار می‌تواند احتمال بروز عفونت را ایجاد کند بلکه همچنین می‌تواند فولیکول‌های موی پیوند شده را شل کند و باعث ریزش آن‌ها شود.

 

 

پوست سر را به‌طور مرتب بشویید

اگرچه باید از دوش گرفتن بلافاصله بعد از جراحی کاشت مو خودداری کرد، اما پاکیزه و تمیز نگه داشتن پوست سر برای جلوگیری از ایجاد ذرات کثیفی، شوره و خارش در پوست سر بسیار مهم است. حداقل 2 هفته پس از جراحی می‌توانید پوست سر خود را با یک شامپوی مناسب بشویید.

پوست سر را تمیز نگه دارید

همان‌طور که در بالا گفته شد، تمیزی یک عامل مهم برای جلوگیری از بروز اتفاقات ناخوشایند بعد از جراحی کاشت مو می‌باشد. از دست زدن به پوست سر با دست‌های آلوده خودداری کنید زیرا این کار می‌تواند منجر به بروز عفونت شود.

اسپری محلول سالین (آب نمک)

محلول نمک را بر روی گاز استریل اسپری کرده و به آرامی در اطراف پوست سر خود به مدت 30 دقیقه ماساژ دهید. این کار را دو بار در روز انجام دهید. محلول آب نمک، آلودگی و پوسته‌های اضافی را از روی پوست سر پاک می‌کند بدون آنکه به آن آسیبی برساند. این کار همچنین فضای نامساعدی را برای رشد باکتری‌ها مهیا می‌کند؛ به عبارت دیگر، این راه حلی است که می‌تواند از بسیاری از هزینه‌‌های احتمالی‌تان (به خاطر عفونت) در آینده بکاهد.

از سیگار کشیدن یا مصرف الکل خودداری کنید

این دو مورد جزء موارد ابتدایی و اصلی در لیست مراقبتی بعد از جراحی هستند زیرا مصرف سیگار و الکل به همراه داروها، هیچ وقت خوب نیست. سیگار کشیدن و مصرف الکل باعث می‌شود تا روند بهبود زخم‌ها به کندی پیش برود. در دوره بهبودی پس از جراحی کاشت مو، نباید الکل و هرگونه دخانیاتی مصرف کنید زیرا این کار خطر بروز عفونت را افزایش می‌دهد.

مراقب باشید

پس از عمل کاشت مو، روزانه پیشرفت درمان خود را کنترل کرده و هر چند وقت یکبار، به‌طور منظم پوست سر خود را معاینه کنید. اگر بعد از بهبودی مو متوجه قرمزی، تورم، خونریزی بیش‌ازحد، درد یا احساس سوزش روی پوست سر خود شدید، بلافاصله با کلینیک یا جراح خود تماس بگیرید. نباید عفونت را نادیده گرفت. این چیزی نیست که شما بخواهید از آن چشم‌پوشی کنید و فکر کنید خودتان می‌توانید از پس آن بربیایید. کمک گرفتن از جراح متخصص، بهترین راه کنترل عفونت و بهبود سلامت عمومی شما است.

مدت‌ زمان بهبودی پس از کاشت مو چقدر است؟


همانطور که در تمام روش‌های جراحی، زمان بهبودی پس از عمل کاشت مو نیز بسته به شرایط هر بیمار متفاوت است. بعد از عمل، بسیاری از افراد ممکن است بتوانند به سرعت به فعالیت‌های روزمره خود بازگردند، در حالی که دیگران ممکن است نیاز به مدت زمان بیشتری داشته باشند. در روزهای ابتدایی پس از عمل، بیماران ممکن است با یک مقدار تورم کم، احساس خارش و ناراحتی در منطقه‌های مختلف اهدا کننده و گیرنده روبرو شوند. این علائم معمولاً در یک هفته اول کاهش می‌یابند، اما عوامل مختلفی وجود دارند که ممکن است بر طول زمان بهبودی تأثیر بگذارند، از جمله نوع روش کاشت مو و اندازه منطقه تحت درمان.

به‌طور مثال، در روش FUT، یک نوار بلندی از پوست پشت سر برداشته می‌شود و در نتیجه یک اسکار خطی بزرگ در آن قسمت ایجاد می‌شود و بدیهی است که مدت‌ زمان بهبودی این زخم طولانی خواهد بود که ممکن است هفته‌ها طول بکشد. بالعکس، در روش FUE که در آن گرافت‌ها یکی یکی استخراج می‌شوند، زمان بهبودی پوست سر سریع‌تر و ساده‌تر است زیرا فقط یک برشی بسیار جزئی ایجاد می‌شود و به هیچ بخیه‌ای نیاز ندارد.

در مورد اندازه‌ی قسمت کاشت مو، هر بیمار نیازهای متفاوتی خواهد داشت. هیچ مقایسه‌ای نمی‌توان بین مقدار پیوندهای موردنیاز فردی که از طاسی شدید الگوی مردانه رنج می‌برد با فرد دیگری که فقط به چند پیوند در خط رویش موی خود نیاز دارد، انجام داد.

به‌طور کلی، امروزه کاشت مو یک مداخله کم تهاجمی است که به بیماران امکان می‌دهد در مدت‌ زمان بسیار کوتاهی به سرعت به فعالیت‌های اجتماعی و کاری خود برگردند. با این‌ حال، ضروری است که تمام دستورالعمل‌های داده شده توسط جراح را رعایت کرده و داروهای تجویز شده را مصرف کنید تا روند بهبودی تسریع یابد، از عفونت جلوگیری کنید و نتایج مطلوبی را به دست آورید.

مشاوره رایگان