تاریخ 22 آبان 1402
برای تمامی مردان در سراسر دنیا، صرفنظر از فرهنگ، طبقه اجتماعی، ملیت، مذهب و نژاد، مشکل ریزش مو مشکلی غیرقابل اجتناب است که پیامد طبیعی بالا رفتن سن آنهاست. تعداد بسیار کمی از مردان آنقدر خوششانس هستند که حتی تا سن هفتاد و هشتاد سالگی نیز حتی یک تار موی خود را از دست نمیدهند. اما اغلب مردان با پا گذاشتن به سنین 40 و 50 سالگی و یا حتی در سنین پایینتر، با مشکل ریزش مو مواجه میشوند. برای تحریک پیاز مو به رشد کردن و جلوگیری از ریزش مو میتوان از تکنیکهایی مانند دارودرمانی، مزوتراپی، پی آر پی (PRP) و لیزرتراپی بهره برد.
ریزش و کمپشت شدن موها قطعاً تجربهای ناخوشایند برای مردان است. اگر به دنبال راهی برای کنترل ریزش موی خود و همچنین درمان آن و رشد مجدد موهای از دسترفتهی خود هستید، میتوانید روشهایی مانند دارودرمانی، پی آر پی، مزوتراپی و لیزرتراپی را امتحان کنید. در کلینیک زیبایی رازی متخصصین با استفاده از روشهای موجود شما را تحت درمان قرار داده، زیبایی و موهای از دسترفتهی شما را بازمیگردانند. برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت میتوانید با شمارههای 02188334029– 02188333259 تماس حاصل فرمایید.
علل ریزش مو
- سابقه خانوادگی: در اغلب موارد، ریزش مو یک مشکل ارثی است که از یک یا هر دوی والدین شما به شما منتقل شده است. در این حالت گفته میشود که ریزش مو با الگوی مردانه یا با الگوی زنانه است. ریزش مو با الگوی مردانه یا همان ریزش موی سکهای مربوط به ژنهای شما و هورمونهای مردانه میشوند. در این حالت معمولاً موهای تاج سر و جلوی سر ریزش میکنند و خط رویش موها عقب میرود. این نوع از ریزش مو به استعداد و زمینه ژنتیکی و وضعیت هورمونی بدن مربوط میشود.
- آسیبهای فیزیکی مانند جراحی، بیماری و تب بالا
- شیمیدرمانی که به منظور مبارزه با سرطان انجام میشود.
- صدمه زدن به موها با کشیدن زیاد آنها با کش و گیره، پوشیدن روسری یا هدبند تنگ یا استفاده از دستگاههای صاف کننده (اتوی مو) یا فر کنندهی مو.
- بالا رفتن سن: با بالا رفتن سن میزان رویش موها نیز کمتر میشود و همچنین ساقهی موها نازکتر شده و راحتتر میشکند.
- رژیم غذایی نامناسب: خصوصاً عدم دریافت آهن و پروتئین کافی
- بیماری تیروئیدی مانند پرکاری و کمکاری تیروئید
- عفونت قارچی پوست سر، که در کودکان شایع است.
علائم
ریزش مو در مردان معمولاً با شروع از جلوی پیشانی و ریشه موها آغاز میشود. در اثر این ریزش، خط رویش موها به تدریج به عقب میروند و شکلی شبیه به حرف M میگیرند. در نهایت، موهای مرکزی سر نیز بسیار نازک و کوتاه میشوند و خط رویش موها به شکل حرف U یا نعل اسبی در میآیند. در نتیجه، تنها موهایی که در کنار گوشها و پشت سر باقی میمانند.
روشهای درمان ریزش مو در مردان
دارودرمانی
در حال حاضر از دو دارو برای کنترل و درمان ریزش شدید مو در مردان استفاده میشود: فیناستراید و ماینوکسیدل
- فیناستراید: این دارو موجب توقف چرخهی تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون میشود. بنابراین دیگر فولیکولهای مو تحت تأثیر این هورمون نخواهند بود و دوباره میتوانند بزرگ شوند و به اندازه عادی بازگردند. در حدود 1تا 3 مرد از مردانی که از داروی فیناستراید استفاده میکنند، به اندازه کافی و رضایتبخشی رشد مجدد موها رخ میدهد و انجام این درمان موفقیتآمیز است.
- مشاهده نتایج اولیه درمان در حدود 4 ماه طول میکشد و بین 1 تا 2 سال زمان لازم است تا موها کاملاً رشد کنند.
- در صورتی که درمان متوقف شود، روند ریزش موها مجدداً آغاز میشود. بنابراین در صورتی که درمان شما موفقیتآمیز باشد، برای حفظ نتایج درمان باید همچنان به مصرف دارو ادامه دهید.
- این دارو به ندرت موجب بروز عوارض میشود. شایعترین عارضه دارو که در 2 بیمار از هر 100 بیمار بروز میکند، کاهش میل جنسی است.
- این روش درمانی برای زنانی که دچار ریزش موی ناحیهای شدهاند، مؤثر نیست.
- محلول ماینوکسیدیل: محلول ماینوکسیدیل زمانی بیشترین تأثیر را دارد که در مراحل اولیه ریزش مو استفاده شود (نه زمانی که تعداد زیادی از موها از دست رفتهاند). درواقع به نظر میرسد که این دارو بیش از همه برای جلوگیری از ریزش مو و متوقف کردن روند ریزش مو مناسب است اما در مواردی ممکن است مقداری از موها نیز رشد مجدد داشته باشند. برخی از نکات مربوط به داروی ماینوکسیدیل عبارتند از:
- این دارو باید هر روز روی سر مالیده شود.
- معمولاً 4 ماه طول میکشد تا بیمار اولین نتایج درمان را مشاهده کند.
- درمان باید همچنان ادامه داشته باشد. در صورت توقف درمان، هر مویی که طی درمان رشد مجدد کرده است، پس از دو ماه مجدداً ریزش میکند.
- این دارو میتواند برای برخی از زنانی که دچار ریزش موی ناحیهای شدهاند مؤثر باشد.این دارو به ندرت موجب بروز عوارض میشود. در مواردی ممکن است پوست دچار التهاب و ضایعات پوستی شود.
پی آر پی
PRP یا همان پلاسمای غنی از پلاکت روش درمانی مستقلی است که در آن از پلاکتهای گرفته شده از خون خود بیمار به منظور رشد مجدد موها بهره گرفته میشود. در این روش ابتدا ماده بیحسکننده موضعی به سر زده میشود و سپس در حالی که بیمار کاملاً احساس راحتی دارد و هیچ دردی احساس نمیکند، ترکیب حاوی فاکتورهای رشد، سیتوکینها و سایر پروتئینها در پوست سر و در نواحی که دچار ریزش مو شدهاند، تزریق میشود. بلافاصله بعد از انجام این تزریقات، عمل میکرونیدلینگ بر روی پوست انجام میشود تا پلاکتهای تزریق شده فعال شوند. این عمل سرپایی و بسیار راحت کمتر از یک ساعت زمان میبرد و بیماران میتوانند بلافاصله پس از جلسه درمانی، تمامی فعالیتهای خود از جمله تمرین کردن، دوش گرفتن یا هر کار دیگری را انجام دهند.
مزوتراپی
مزوتراپی یک روش جدید و نوین درمانی برای کنترل ریزش موی سر در مردان است. این روش غیرجراحی و غیرتهاجمی است که هدف اصلی آن لایه مزودرم پوست است، جایی که بیشترین تعداد عناصر مسئول برای ریزش مو قرار دارند. در مزوتراپی از ترکیبی حاوی ویتامینها، مواد معدنی، آنزیمها، اسیدهای نوکلئیک و آمینه استفاده میشود که به وسیله تزریقهای میکرو به لایه مزودرم پوست وارد میشود. این ترکیب باعث تأمین تمامی مواد و عناصر ضروری برای فولیکولهای مو میشود که در واقع کمبود آنها موجب ریزش مو شده است. علاوه بر این، تزریق این ترکیب باعث تنظیم تعادل هورمونی و بهبود گردش خون در سر میشود.
درمان با لیزر سرد
لیزر سرد یا لیزر کمتوان (LLLT) درمانی اثباتشده، ایمن و مؤثر برای افرادی است که با مشکل ریزش مو دست و پنجه نرم میکنند. این روش میتواند به متوقف کردن ریزش مو کمک کند و حتی باعث رشد مجدد موها در سر شود. لیزر سرد به طور فزاینده در حال تبدیل شدن به یکی از روشهای درمانی موثر برای افراد مبتلا به ریزش مو است. این نوع لیزر میتواند به لایه اپیدرمیس پوست نفوذ کرده و عملکرد سلولها را بهبود بخشد. این بهبود میتواند منجر به افزایش گردش خون در سر شود که در نتیجه باعث تخریب هورمون دی هیدرو تستوسترون (عامل اصلی ریزش مو) میشود. هورمون دی هیدرو تستوسترون تاثیری مستقیم بر رشد موها دارد و موجب ریزش مو در مردان میشود. افزایش گردش خون در سر باعث میشود که بیمار به نتایج بهتری از درمانهای دیگر دست یابد و آن درمانها نیز تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.