تاریخ 23 آبان 1402
ریزش مو یک مشکل شایع است که هم زنان و هم مردان را متاثر میکند. علیرغم مطالب مختلف در مورد عوامل مختلفی که میتوانند ریزش مو را تحت تأثیر قرار دهند، از جمله عدم مناسب بودن گردش خون در پوست سر، کمبود ویتامین، شوره سر و حتی استفاده طولانی مدت از کلاه، واقعیت این است که ریزش مو نتیجهای از عواملی مانند پیری، تغییرات هورمونی، وراثت یا سابقه خانوادگی است. همچنین، سوختگی یا صدمات جسمی هم میتواند منجر به ریزش مو شود. بر اساس قاعدهای که تکرار شده، هر چه ریزش مو زودتر شروع شود، آنقدر شدت آن بیشتر خواهد بود. خبر خوب این است که با استفاده از روشهای کاشت و پیوند موی طبیعی، میتوان به زیبایی بیشتر و جوانتر بهرهمند شد.
ما در کلینیک تخصصی پوست و موی رازی با درمان ریزش مو و کاشت مو به روشی طبیعی اعتماد به نفس و جوانی از دست رفته را به شما بازمیگردانیم. متخصصین ما در ترمیم مو از روشهای مختلف کاشت طبیعی مو برای قرار دادن مجدد مو در ناحیههای کم پشت یا طاس بهره میگیرند. عمل کاشت مو در محیطی دوستانه، آرامشبخش و خصوصی انجام میشود و رشد موی جدید با ظاهری طبیعی را به دست میدهد. ما در کلینیک تخصصی پوست و موی رازی با بهرهگیری از تکنولوژی پیشرفته و جدیدترین دستگاهها و با اتکاء به دانش و تجربه متخصصین ظاهری زیباتر و زندگی بهتر را برای شما به ارمغان میآوریم. در صورت تمایل برای دریافت وقت مشاوره و اطلاع از روشهای کاشت میتوانید با شمارههای 02188334029 – 02188333259 تماس حاصل فرمایید.
[dopts id=”12″]
علل ریزش مو
تقریباً 50 درصد آقایان و 20 درصد بانوان با مشکل ریزش مو مواجه میشوند. دلایل ریزش مو در بانوان و آقایان معمولاً متفاوت است.
- علت ریزش مو در آقایان: وراثت علت اصلی ریزش مو در مردان است. طاسی با الگوی مردانه (ریزش موی سکهای یا آلوپسی آندروژنیک) عقب رفتن خط رویش مو یا کم پشت شدن فرق سر را موجب میشود. خوشبختانه این نوع ریزش مو قابل اصلاح و ترمیم است.
- علت ریزش مو در بانوان: تغییرات هورمونی دوران یائسگی کمپشت شدن و ریزش مو را به دنبال دارد. عفونت شدید، تب بالا، مصرف بعضی داروها، رژیم غذایی، قرص ضدبارداری، ناراحتی تیروئید، زایمان و درمان سرطان از دیگر علل ریزش موی زنانه به شمار میآید.
متقاضی مناسب کاشت مو
در ادامه رایجترین دلایل بانوان و آقایان برای کاشت مو را بررسی میکنیم:
- عقب رفتن خط رویش مو
- ریزش موی دائمی
- طاسی با الگوی مردانه یا زنانه و کمپشت شدن مو
- در جستجوی راهحلی دائمی برای ریزش مو بودن
- نشأت نگرفتن ریزش مو از مصرف دارو، استرس یا درمان دارویی
- رشد سالم و مناسب مو در پشت و اطراف سر و در اختیار بودن بانک موی مناسب برای پیوند مو
- آگاهی از طولانی بودن روند درمان و تحمل انتظار چند ماهه تا چند ساله
برخورداری از سلامت عمومی مناسب، داشتن نگرشی مثبت و انتظاری واقعبینانه از درمان از شرایط ضروری متقاضی کاشت مو محسوب میشود. بسیاری از افرادی که تمایل به کاشت مو دارند ترجیح میدهند لیفت صورت و تزریق ژل را نیز انجام دهند تا به اهداف کلی خود برای جوانسازی دست یابند.
مشاوره
متخصص سابقه پزشکی را به طور کامل در جلسه مشاوره بررسی و ناحیههای مورد نظر برای کاشت موی طبیعی را ارزیابی میکند. سپس از بیمار میخواهد که نتیجه دلخواه خود را شرح دهد. بیمار موظف است متخصص را از تمام داروهای مصرفی فعلی آگاه کند پزشک تون پوستی، ناحیههای کمپشت یا طاس، ناحیههای اهدا کننده و ظاهر مورد انتظار بیمار را در نظر میگیرد. همچنین هزينه كاشت موی طبیعی را نیز با بیمار درمیان می گذارد.
به این ترتیب متخصص کاشت مو درک بهتری از انتظارات بیمار مییابد و مشخص میکند که آیا دستیابی به آنها امکانپذیر است یا خیر. در نهایت با توجه به اطلاعات به دست آمده و برپایه اهداف و خواستههای بحث شده بهترین طرح درمانی ممکن تهیه میشود.
روش انجام کاشت مو
هدف اصلی از انجام این عمل دقیق و ظریف، بهبود یکدست بودن موها است. مدت زمان کل عمل، بسته به میزان کاشت مو، 2 تا 8 ساعت میباشد. بیمار میتواند در طول عمل به راحتی فیلم ببیند یا با تبلت کار کند. از بیمار خواسته میشود تا هماهنگی لازم را با یکی از اعضا خانواده یا دوستان انجام دهد تا همراه او را پس از عمل به خانه برساند و 24 ساعت مراقبش باشد. فولیکولهای مو از ناحیههایی از سر با رشد موی مناسب گرفته و در ناحیه کم پشت یا بدون مو کاشته میشود. دو ناحیه اهدا کننده و دریافت کننده به طور موضعی بیحس میشود. گرفتها (پیوندها) از ناحیه اهدا کننده خارج و سپس به ناحیه کم پشت یا طاس سر پیوند زده میشود.
تکنیک های کاشت مو
کاشت واحد فولیکولی
موی پوست سر در دستههای کوچکی به نام واحدهای فولیکولی رشد میکند. واحد فولیکولی شامل بخشهای زیر است:
- 1 تا 4 فولیکول نهایی: موی ضخیم کامل
- 1 یا 2 فولیکول کرکی: موی بسیار ظریف که تاثیر چندانی بر زیبایی ندارد.
- غدد چربی
- عضله کوچک وستیجیال
- مویرگها
- عصبهای کوچک
- پری فولیکولوم: نوار ظریف کلاژنی که واحد فولیکولی را دربر میگیرد.
چنانچه طاسی ارثی باشد، موهای سالم نهایی به تدریج با موهایی با طول و قطر کمتر به نام موهای مینیاتوری جایگزین میشود. در تکنیک FUT سالم نگهداشتن واحد فولیکولی برای اطمینان از حداکثر رشد مو بسیار مهم است. منظور از کاشت واحد فولیکولی این است که مو از ناحیه دائمی پشت (اطراف) سر گرفته شود و به صورت واحدهای فولیکولی مجزا در ناحیه با طاسی ژنتیک کاشته شود.
متخصص برای برداشتن واحدهای فولیکولی سالم از پشت سر از تکنیک برداشت باریکه مجزا استفاده میکند. این تکنیک بخش مهمی از کاشت واحد فولیکولی است، چون بافت اهدا کننده به صورت یک تکه و با حفظ واحدهای فولیکولی برداشته میشود و آسیبی به فولیکولهای مجزا وارد نمیشود. امکان انجام عمل بر روی واحدهای دریافت کننده کوچک دیگر مزیت شاخص FUT است. گرفتهای متشکل از واحدهای فولیکولی مجزا با توجه به کوچک بودن خود این واحدها کوچکاند. گرفتها را میتوان با استفاده از میکروسکوپ در نقطههایی به کوچکی نوک سوزن در ناحیه پذیرنده کاشت، این نقاط کوچک ظرف چند روز بهبود مییابد و هیچ جای زخمی را باقی نمیگذارد. لبههای زخم ناحیه اهدا کننده پس از برداشت باریکه بسته میشود و جای زخم خطی و ظریفی را باقی میگذارد که حتی در صورت کوتاه بودن مو قابل تشخیص نخواهد بود. پزشک مناسب بودن روش FUT را پس از ارزیابی موها در جلسه مشاوره تعیین میکند. نتیجه این روش کاشت موهایی طبیعی و با توزیع یکنواخت است که با موی طبیعی مو نمیزند.
استخراج واحد فولیکولی
موی ناحیه اهدا کننده در روش استخراج واحد فولیکولی کوتاه میشود تا متخصص دید بهتری از پوست سر داشته باشد. متخصص با وسیلهای دقیق دایرههایی کوچک دور واحدهای فولیکولی میکشد، سپس گرافتها را از ناحیه اهدا کننده خارج میکند. در مرحله بعد این گرفتها با دقت در ناحیههای طاس یا کم پشت پوست سر کاشته میشود تا نتیجهای طبیعی به دست بیاید. برشهای بسیار کوچک ناحیه اهدا کننده به بخیه نیازی ندارد و به سرعت ظرف 5 تا 7 روز التیام مییابد و کاملاً محو و غیرقابل تشخیص است.
مزایای استخراج واحد فولیکولی عبارت است از:
- روشی با حداقل تهاجم
- عدم نیاز به بخیه و باقی نماندن جای زخم
- دوران بهبود سریع
- مناسب برای بیمارانی که موی پشت سرشان کوتاه است.
- سهولت پوشاندن جای زخم برای بیماران با موهای بلند
دوران بهبود
پس از جراحی کاشت مو، ممکن است قرمزی و ورم موقت در ناحیه درمان شده ایجاد شود و بیمار احساس ناراحتی و گرفتگی مختصری داشته باشد که معمولاً در یک یا دو روز طبیعی است. برای راحتی بیمار و محافظت بیشتر، ناحیه درمان شده پس از جراحی با پانسمان پوشانده میشود و پس از یک روز پانسمان باز میشود.
بیمار میتواند شب روز عمل بلند شود و حتی راه برود، و استراحت مطلق ضرورتی ندارد. سر را میتوان 48 ساعت پس از عمل با ملایمت شست و تمیز کرد. پوستهپوسته شدن ناحیه کاشته شده طبیعی است و ممکن است تا یک هفته پس از جراحی ادامه داشته باشد. اغلب بیماران میتوانند یک تا سه روز پس از عمل به محیط کار بازگردند.
به یاد داشته باشید که ریختن فولیکولهای موهای کاشته شده 3 تا 4 هفته بعد از عمل کاملاً طبیعی است و نشان دهنده رشد موی جدید است. انتظار میرود که موی جدید ماهانه یک چهارم تا یک دوم اینچ رشد کند.