مراقبت بعد از بلفاروپلاستی: دارو و پماد بعد عمل زیبایی پلک

تاریخ 22 آبان 1402

بلفاروپلاستی یک نوع جراحی زیبایی است که برای رفع شل شدگی و افتادگی پلک چشم ناشی از افزایش سن انجام می‌شود. افتادگی پلک چشم باعث می‌شود که فرد پیرتر، خسته‌تر و غمگین‌تر به نظر برسد. علاوه بر این، شل شدن پوست ممکن است بر دامنه دید فرد تأثیر بگذارد. بلفاروپلاستی می‌تواند در بیمارستان یا در مطب پزشک انجام شود. در این جراحی، چین و چروک‌ها یا چربی‌های اضافی از روی پلک چشم برداشته می‌شود. در برخی موارد، پزشک ممکن است افتادگی پلک (که به عنوان پتوسیز نیز شناخته می‌شود) را نیز ترمیم کند. همچنین، ممکن است پزشک عمل‌های جراحی زیبایی دیگر مانند لیفت صورت یا لیفت ابرو را همزمان با این جراحی انجام دهد.

تصمیم نهایی در مورد برنامه و اهداف جراحی بر اساس مشاوره و توافق میان شما و پزشکتان اتخاذ خواهد شد. اگر پوست اضافی مانع دید شما شده باشد، بلفاروپلاستی می‌تواند به بهبود دید نیز کمک کند. پس از انجام این جراحی، پوست اطراف چشم‌ها هموارتر شده و چربی کمتری خواهد داشت. به همین دلیل، فرد بعد از بلفاروپلاستی جوان‌تر به نظر می‌رسد و احساس بهتری نسبت به ظاهر خود دارد.

نتیجه عمل بلفاروپلاستی پس از دوران بهبودی و ریکاوری – چشمان جوان‌تر به نظر می‌رسند – به بیماران نشان می‌دهد که چرا باید تحت این عمل جراحی قرار می‌گرفت. یک جراح با تجربه بهترین منبع برای دریافت اطلاعات در مورد فرایند بهبودی پس از انجام عمل جراحی پلک چشم است.

متخصصین کلینیک زیبایی رازی در جلسه مشاوره تمام نکات مرتبط با مراقبت‌های قبل و بعد عمل بلفاروپلاستی را برای شما شرح خواهند داد تا بهترین نتیجه از این عمل حاصل شود.

مراقبت‌های قبل از جراحی پلک بالا و پایین

بسیاری از افراد شگفت‌زده خواهند شد زمانی که می‌بینند یک عمل جزئی مانند جراحی پلک چشم به چه میزان می‌تواند ظاهر آنها را بهبود بخشد. اگر شما می‌خواهید پلک افتاده چشم خود را ترمیم کنید و صورت خود را چند سال جوان‌تر کنید در اینجا به شما خواهیم گفت که چگونه برای انجام این عمل آماده شوید:

معاینه کامل و جامع چشم

معاینه کامل و جامع چشم یک تست چند بخشی است که برای بررسی وضعیت سلامت چشم و دقت بینایی شما طراحی شده است. در هنگام انجام این معاینه، چشمان شما برای احتمال ابتلا به بیماری‌های شایع چشم مانند دیژنراسیون ماکولار مرتبط با افزایش سن، گلاکوما، آب مروارید، بیماری چشم دیابتی، خشکی چشم و کاهش بینایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
دقت بینایی شما شامل دید مستقیم و دید محیطی نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
با این که تیم جراحی به نتایج معاینه چشم شما نیاز دارند، شما باید از بیمه‌ای استفاده کنید که این جراحی که در وهله نخست برای بهبودی بینایی انجام می‌شود را تحت پوشش قرار دهد.

معاینه بالینی پیش از انجام عمل جراحی

قبل از انجام عمل جراحی پلک چشم، انجام یک معاینه فیزیکی کامل ضروری است تا اطمینان حاصل شود که شرایط سلامت شما برای انجام این عمل مناسب است. در این معاینه، سوابق پزشکی شما از جمله عمل‌های جراحی گذشته، بیماری‌های فعلی مانند دیابت، مشکلات تیروئیدی و مشکلات گردش خون به طور جامع بررسی می‌شود.

در این مرحله، نمونه‌های خون و ادرار شما برای آزمایش گرفته می‌شود، عملکرد قلب و ریه‌های شما تست می‌شود، تولید اشک در چشم‌های شما بررسی می‌شود و عکس‌برداری از پلک چشم شما انجام می‌شود. این معاینات همه به منظور اطمینان از اینکه شما برای عمل جراحی آماده و مناسب هستید، انجام می‌شوند.

سیگار کشیدن را ترک کنید

اگر شما سیگار می‌کشید، باید چند هفته قبل از انجام عمل جراحی آن را ترک کرده و سپس تا چند هفته پس از انجام عمل نیز این عادت خود را ادامه ندهید.
سیگار کشیدن احتمال بروز برخی مشکلات را حین انجام عمل جراحی افزایش می‌دهد و در توانایی بدن در بهبودی پس از عمل نیز اخلال ایجاد می‌کند.
بیهوشی نیز برای افرادی که دخانیات استعمال نمی‌کنند به طور مطمئن‌تر و قابل پیش‌بینی تری انجام می‌شود زیرا عروق خونی، قلب، ریه‌ها و سیستم عصبی در افراد سیگاری بیشتر کار می‌کند.

مصرف برخی داروها را باید متوقف کنید

یک لیست کامل از داروها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید به جراح بدهید. شما باید از یک تا دو هفته قبل از انجام عمل یا از زمانی که جراح دستور دهد، مصرف برخی داروها و مکمل‌های گیاهی که باعث افزایش خونریزی می‌شوند را متوقف کنید.
این داروها باعث رقیق شدن خون شده و از انعقاد طبیعی خون جلوگیری می‌کند و باعث افزایش خونریزی در هنگام انجام عمل جراحی می‌شوند. برخی داروهایی که نباید مصرف کنید عبارتند از وارفارین، آسپیرین و مسکن‌های بدون نیاز به نسخه پزشک مانند ایبوپروفن و ناپروکسن و…

یک نفر باید همراه شما باشد تا بتواند پس از انجام عمل شما را به منزل برساند

عمل جراحی پلک چشم معمولاً یک عمل سرپایی محسوب می‌شود بدان معنی که پس از انجام این عمل نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست. از آنجا که شما پس از انجام عمل جراحی پلک چشم قادر به رانندگی کردن نیستید باید از قبل برای رفتن به منزل تمهیدات لازم را انجام داده باشید. یک ایده خوب این است که در چند ساعت اول پس از انجام عمل جراحی – و حتی شب اول پس از آن – یک نفر را همراه خود داشته باشید تا مطمئن شوید که روند بهبودی به خوبی و طبق انتظار پیش می‌رود.

تمام دستورالعمل‌های قبل از عمل را رعایت کنید

قبل از انجام عمل، به شما دستورالعمل کامل و دقیقی در مورد مراحلی که باید برای آماده‌سازی قبل از انجام عمل انجام دهید داده می‌شود. در این دستورالعمل گفته شده که شما از چه مدت قبل از انجام عمل نباید چیزی بخورید و بیاشامید. به عنوان مثال، صبح روز عمل بلفاروپلاستی معمولاً نباید چیزی بخورید و بیاشامید؛ حتی آب. همچنین از شما خواسته می‌شود که آرایش نکنید و از لوسیون‌های صورت استفاده نکنید.

مراقبت‌های بعد از بلفاروپلاستی

عمل جراحی پلک چشم

عمل جراحی پلک چشم یا بلفاروپلاستی، همانند سایر عمل‌های جراحی، نیازمند یک دوره نقاهت و بهبودی است. شناخت انتظارات پس از انجام عمل، مهم‌ترین بخش از آماده‌سازی برای عمل جراحی است. در ادامه، توضیحاتی درباره فرآیند نقاهت و بهبودی پس از عمل جراحی پلک چشم ارائه شده است. همچنین، شما می‌توانید اطلاعاتی درباره نحوه مراقبت از خود در دوران نقاهت و ریکاوری و همچنین مدت زمان لازم برای نقاهت بدست آورید.

این عمل به صورت سرپایی انجام می‌شود و ممکن است شما نیاز به بستری در بیمارستان برای یک شب داشته باشید. جراح، بر اساس شرایط شما، روش‌های مناسبی را برای عمل تعیین خواهد کرد. ممکن است پس از عمل جراحی پلک چشم، نیاز به بستری در بیمارستان باشد و در برخی موارد، امکان دارد بلافاصله ترخیص شوید. محیط مناسب برای ریکاوری و نقاهت، با توجه به اولویت‌های پزشک و بیمار، تعیین خواهد شد.

داروها

• لیست داروهایی که مصرف می‌کنید را همراه داشته باشید: میزان مصرف، علت مصرف، زمان مصرف و نحوه مصرف داروهای خود را در یک لیست بنویسید. یک لیست از داروهای خود تهیه کنید و در مراجعات بعدی به پزشک ارائه دهید. این لیست را همیشه همراه داشته باشید تا در موارد ضروری نزد شما باشد. لیست قدیمی داروهای خود را دور بیندازید. ویتامین‌ها، داروهای گیاهی یا مکمل‌های غذایی را مطابق دستور پزشک استفاده کنید.
• داروهای خود را مطابق دستور پزشک مصرف کنید: در صورتی که فکر می‌کنید داروهای شما مطابق انتظارتان عمل نمی‌کنند با پزشک مشورت کنید. به او در مورد آلرژی‌های دارویی خود اطلاع دهید و اگر می‌خواهید مصرف آنها را قطع کنید یا نحوه مصرف را تغییر دهید با پزشک مشورت کنید.
• داروهای چشم: این داروها شامل قطره‌ها و پمادهای چشم مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، استروئیدها و اشک مصنوعی می‌شود. اشک مصنوعی از خشک شدن زیاد چشم جلوگیری می‌کند. آنتی‌بیوتیک با عفونت ناشی از باکتری‌ها جنگیده یا از بروز عفونت پیشگیری می‌کند. استروئیدها به کاهش التهاب، قرمزی، درد و تورم کمک می‌کنند. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و استروئیدها را تا زمانی که پزشک به شما اجازه نداده است قطع نکنید. قطع زودهنگام مصرف آنتی‌بیوتیک باعث می‌شود که این داروها در غلبه با باکتری‌ها مؤثر واقع نشوند. قطع مصرف استروئیدها بدون نظر پزشک نیز ممکن است باعث بروز برخی مشکلات شود.
• مسکن‌ها: ممکن است برای کاهش درد شما نیاز به مصرف داروهای مسکن داشته باشید
o در مورد نحوه مصرف این داروها اطلاعات لازم را کسب کنید. از پزشک در مورد نوع و نحوه مصرف هر کدام از این داروها سؤال کنید. باید به طور دقیق بدانید که چگونه و چه زمانی باید این داروها را مصرف کنید.
o قبل از این که درد شدت یابد این داروها را مصرف کنید و اگر درد کاهش نیافت به پزشک مراجعه کنید
o داروهای مسکن ممکن است باعث سرگیجه و خواب‌آلودگی شوند. در مواقعی که می‌خواهید از رختخواب خارج شوید یا در زمان‌هایی که به کمک نیاز دارید یک نفر را صدا کنید.

مراقبت از چشم

ممکن است شما کمی درد، خارش یا کبودی در ناحیه درمان شده داشته باشید. ممکن است دچار تاری دید یا دوبینی شوید. پزشک از شما خواهد خواست تا نکات زیر را برای کمک به بهبودی خود رعایت کنید:
• از داروهای چشم مطابق دستور پزشک استفاده کنید تا قرمزی، خارش و خشکی چشم شما کاهش یابد. زمانی که از قطره یا پماد چشم استفاده می‌کنید نباید لبه آنها به چشم شما بمالد زیرا ممکن است باعث خراشیدگی چشم شما شده یا باعث ابتلا به عفونت شود. دستان خود را قبل از این که بخواهید داروهای چشم خود را استفاده کنید با آب و صابون بشورید.
• از کمپرس سرد (بسته یخ) استفاده کنید. بسته یخ به کاهش تورم، درد و کبودی کمک می‌کند.
• نباید از لنزهای تماسی استفاده کنید.

توصیه‌های غذایی و نوشیدنی

• مصرف غذاهای شور باعث احتباس آب در بدن و تورم می‌شود بنابراین باید به مدت 7 تا 10 روز، مصرف این گونه غذاها را محدود کنید. برای پیشگیری از ابتلا به یبوست، مقادیر زیادی سبزی تاره و میوه خشک شده میل کنید. از یک رژیم متعادل غذایی پیروی کرده تا مواد مغذی مورد نیاز بلافاصله پس از انجام عمل و در دوران نقاهت و بهبودی به بدن شما برسد.
• تا چند روز پس از انجام عمل جراحی، مایعات به خصوص آب و آبمیوه تازه زیادی بنوشید
• مصرف کافئین و نوشیدنی‌های حاوی کربوهیدرات را در چند روز اول پس از انجام عمل جراحی کاهش دهید
• شما باید هفته اول پس از انجام عمل جراحی از مصرف الکل پرهیز کنید.

عینک آفتابی

به مدت دو هفته پس از انجام عمل جراحی و به منظور محافظت از چشم‌های خود در برابر آفتاب و باد از عینک آفتابی استفاده کنید. بیماران باید توجه داشته باشند که چشم‌های آنها به راحتی در چند هفته اول دروان بهبودی و نقاهت خیلی سریع خسته می‌شوند بنابراین باید به طور مکرر به آنها استراحت بدهند.

فعالیت

• از انجام فعالیت‌های فیزیکی سنگین مانند بلند کردن اجسام سنگین، خم شدن و زانو زدن خودداری کنید. فعالیت‌های سنگین فیزیکی ممکن است فشار چشم را افزایش داده و باعث بروز خونریزی شوند. پزشک به شما خواهد کفت که چه موقع می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود بپردازید.
• در وضعیت نیمه صاف بخوابید. از بالش برای بلند کردن قسمت بالای کمر خود در هنگام خوابیدن استفاده کنید.

رانندگی کردن

شما 72 ساعت پس از انجام عمل و در صورتی که دید شما به دلیل تورم تغییر نکرده باشد می‌توانید رانندگی کنید.

بخیه‌ها

بخیه‌ها – در صورت وجود – یک هفته پس از انجام عمل جراحی برداشته می‌شوند. اگر از چسب استفاده شده باشد نباید خودتان آن را بردارید. این چسب‌ها معمولاً خود به خود و پس از این که زخم‌ها التیام پیدا کردند میافتند.

دوران نقاهت و بهبودی چقدر طول می‌کشد؟

دوران نقاهت جراحی بلفاروپلاستی

دوران نقاهت و بهبودی پس از انجام عمل جراحی بلفاروپلاستی معمولاً چند هفته طول می‌کشد. بخیه دو روز تا یک هفته پس از عمل کشیده می‌شوند. در هفته اول پس از انجام عمل، چشم بیماران باید زیاد استراحت داشته باشد. قرمزی و تورم پس از انجام عمل بلفاروپلاستی به مرور زمان از بین می‌رود. در دوران ریکاوری باید از اعمال هر فشاری که جریان خون را در چشم افزایش می‌دهد اجتناب شود. بیماران ممکن است حدود 10 روز پس از انجام عمل جراحی پلک چشم بتوانند به فعالیت‌های عادی و روزمره خود بپردازند.

در موارد زیر باید با پزشک تماس بگیرید

• پوست اطراف چشم‌ها دچار خارش شده باشد یا متورم شود
• بثورات پوستی در اطراف چشم دیده شود
• تب و لرز داشته باشید
• تاری دید یا دوبینی داشته باشید
• از چشمان شما چرک خارج شود
• در مورد بیماری، داروها یا مراقبت‌های مورد نیاز سؤال یا نگرانی داشته باشید.

در موارد زیر به مراقبت‌های فوری پزشکی نیاز دارید:

• چشم شما شروع به خونریزی کند
• دچار اختلالات تنفسی شوید
• در قفسه سینه خود درد داشته باشید
• درد ناگهانی و تیزی در چشمان خود احساس کنید
• دید شما مشکل پیدا کند یا بینایی خود را از دست بدهید
• بخیه‌ها از هم جدا شده باشند.

مشاوره رایگان