ریزش مو در دوران یائسگی: جلوگیری و درمان ریزش موی زنان یائسه

ریزش مو در دوران یائسگی

یائسگی دوران تغییرات شدید هورمونی است و در زنانی که به اواخر دوران ۴۰ سالگی یا اوایل ۵۰ سالگی می‌رسند به وجود می‌آید. در این دوران علایم و نشانه‌های جسمانی بسیار زیادی به وجود می‌‌آید که برخی از آنها عبارتند از ریزش مو. تعداد زیادی از زنان به دنبال پاسخ این سوال هستند که آیا راهی برای برگرداندن موهای ریخته شده وجود دارد یا خیر. پاسخ ما به این گروه از عزیزان مثبت است. خوشبختانه ریزش موی ناشی از یائسگی بر خلاف ریزش موی ژنتیکی یک نشانه خوب برای بررسی سطح هورمون‌های بدن است. این کار به شما کمک می‌‌کند بتوانید درک بهتری از علت بروز علائم و نشانه‌های خود از قبیل ریزش مو را داشته باشید.

ریزش مو یک اتفاق ناخوشایند برای آقایان است اما وجود مو روی سر خانم‌ها نشانه هویت آنها است و مشاهده ریزش مو در آنها یک اتفاق بسیار دشوار و دردناک تلقی می‌شود. به این ترتیب هنگامی که یک خانم متوجه می‌شود موهایش به مدت طولانی در حال ریزش است شروع به امتحان کردن روش‌های مختلف برای جلوگیری از ریزش آن خواهد کرد و به دنبال علت ریزش موی خود خواهد بود.

روش های مختلفی برای جبران ریزش موهای زنان وجود دارد. کاشت مو یکی از بهترین روش ها برای جبران موهای از دست رفته زنان در دوران یائسگی محسوب می شود. در کلینیک زیبایی رازی روش های مختلف پرپشت کردن موها تحت نظر متخصصین باتجربه انجام می شود.

 چه ارتباطی بین یائسگی و ریزش مو وجود دارد؟ 


 معمولاً هنگامی که خانم‌ها دچار ریزش مو می‌شوند و سایر علائم و نشانه‌های یائسگی را تجربه می‌کنند باید به تغییر در سطح هورمون‌های آنها شک کرد. با بالا رفتن سن و رسیدن به دوران پیری از تعداد تخمک‌هایی که بالغ می‌شوند و از تخمدان‌ها آزاد می‌گردند کاسته خواهد شد به همین دلیل تخمدان‌ها شروع به کاهش سطح استروژن می‌کنند و تولید آنها در سطح طبیعی کاهش خواهد یافت. از آنجایی که بدن وظیفه پاسخ گویی به تغییراتی که در سطح هورمون‌ها به وجود می‌‌آید را دارد و تغییرات جسمانی بسیار زیادی علت تغییر در سطح هورمون‌ها را تجربه خواهد کرد. ریزش مو در دوران یائسگی به طور مستقیم با کاهش تولید استروژن و پروژسترون ارتباط دارد. هنگامی که سطح این هورمون‌ها افزایش پیدا می‌کند رشد موها کم می‌شود و از ضخامت آنها کاسته خواهد شد. با گذر زمان کاهش در سطح استروژن و پروژسترون باعث افزایش سطح هورمون‌های مردانه در بدن می‌‌شود. به این هورمون‌های مردانه آندروژن گفته می‌شود. آندروژن باعث می‌شود که فولیکول‌های مو روی سر شروع به ریزش کنند و شما دچار طاسی سر شوید. اینها همان هورمون‌هایی هستند که وظیفه افزایش رشد موهای صورت در زنان یائسه را بر عهده دارند. استرس، کمبود مواد مغذی در بدن یا بیماری در زمره سایر فاکتورهای مهمی قرار دارند که باعث ریزش موها می‌‌شوند. هنگامی که شما به علت ریزش مو به پزشک مراجعه می‌کنید ممکن است درخواست آزمایش کامل شمارش سلول‌های خونی، تیروئید یا بررسی سطح هورمون‌ها را بدهد تا بتواند علت ریزش موها را مشخص نماید.

 ریزش مو قبل از یائسگی 

 ریزش مو قبل از یائسگی می‌تواند به اندازه ریزش مو پس از آن ناراحت کننده باشد. هر دو وضعیت به علت تغییرات هورمونی به وجود می‌‌آیند. دوران پیش از یائسگی که قبل از یائسگی قرار دارد می‌تواند چندین سال طول بکشد. در این دوران سطح هورمون‌های شما نوسان می‌کنند و باعث به وجود آمدن برخی از علائم و نشانه‌های مشابه یائسگی خواهند شد.

 آیا موهایی که به علت تغییرات هورمونی ریخته است دوباره رشد می‌کند؟


 مطالعات اخیر نشان داده است که بیش از ۴۰ درصد از زنان دچار ریزش موی ناشی از یائسگی خواهد شد. متاسفانه ریزش موی ناشی از یائسگی غیر قابل اجتناب است و یکی از عوارض جانبی ناخوشایند تغییر در سطح هورمون‌های بدن در دوران یائسگی محسوب می‌‌شود. به خاطر داشته باشید که شما تنها نیستید و افراد زیادی در شرایط شما قرار دارند و در اکثر موارد ریزش موی ناشی از یائسگی دائمی نیست. ریزش مو به علت تغییرات هورمونی در تعداد زیادی از خانم‌ها یک واقعیت است که در دوران بارداری و یائسگی رخ می‌دهد و خانم‌ها را با این سوال مواجه می‌کند که آیا موهای ریخته شده دوباره رشد می‌کنند یا خیر. پاسخ این سوال مثبت است اما شما می‌توانید با انجام برخی کارها به بدن خود برای جبران وضعیت پیش آمده کمک کنید. هر دو تا سه روز یک بار موهای خود را با شامپوی ملایم فاقد مواد شیمیایی افزودنی بشوید ولی دقت کنید که موهای خود را به آرامی چنگ بزنید. هنگامی که موهای شما خیس است از شانه کردن یا برس کشیدن آنها خودداری کنید. از نوک انگشتان خود برای شستشوی موها استفاده کنید. جمع کردن موها با کش و کلیپس بالای سر باعث می‌‌شود فشار زیادی به فولیکول‌های مو وارد شود و بیشتر دچار ریزش می‌شوند. در نهایت باید سعی کنید کمتر از اتوی مو یا سشوار استفاده کنید زیرا باعث خشک شدن مو و آسیب دیدگی آن خواهند شد.

 ۵ نکته مهم در خصوص جلوگیری از ریزش مو در دوران یائسگی 


۵ نکته مهم در خصوص جلوگیری از ریزش مو در دوران یائسگی

در بخش زیر به ۵ نکته مهم اشاره می‌کنیم که می‌توانند از ریزش موهای شما در دوران یائسگی جلوگیری کند.

 بیشتر ورزش کنید 

 ورزش کردن یکی از نکات بسیار مهمی است که به شما کمک می‌کند در دوران یائسگی از لحاظ سلامت و تندرستی در سطح خوبی قرار بگیرید. ورزش منظم می‌تواند ریسک بروز بیماری قلبی، کلسترول بالا و دیابت را کاهش دهد زیرا هنگامی که ورزش می‌کنید سطح گردش خون و حجم عضلات بهبود پیدا می‌کند و شما دچار اضافه وزن نخواهید شد. ورزش کردن می‌تواند باعث بهبود علایم و نشانه‌های مرتبط با دوران قبل از یائسگی از قبیل نفخ، تغییرات خلق و خو، استرس و اختلالات خواب شود.

 بیشتر آب بخورید 

 تغییر در ظاهر پوست و مو یکی از بارزترین تغییرات فیزیکی است که در دوران پیش از یائسگی به وجود می‌آید. تعداد زیادی از خانم‌ها ادعا می‌کنند که با بالا رفتن سن پوست آنها خشک و نازک می‌شود و خشکی پوست آنها را اذیت می‌کند. البته می‌‌توان به کمک لوسیون‌های موضعی خشکی پوست را درمان کرد. نوشیدن آب بیشتر یک روش ساده برای جبران خشکی پوست و مو در دوران یائسگی است اگر شما دچار تعریق شبانه می‌شوید یا آنکه احساس گر گرفتگی می‌کنید باید مقدار آب مصرفی خود را بیشتر کنید. آب همچنین در دفع مواد سمی و سایر مواد زائد از بدن شما نقش دارد. نوشیدن آب می‌تواند به تسکین علائم و نشانه‌های حاصل از درد مفصل، یبوست، نفخ و خستگی کمک کند.

 استرس خود را کم کنید

 مهم نیست که شما چند سال سن دارید در هر سنی که باشید استرس تأثیرات نامطلوبی را بر سلامت شما خواهد گذاشت. یکی از بهترین نکاتی که شما می‌توانید برای بهبود سطح سلامت خود انجام دهید کاهش استرس در زندگی است. کاهش سطح استروژن می‌تواند باعث بروز ریزش مو در دوران یائسگی، تغییرات خلق و خو و اضطراب و افسردگی شود و استرس نیز به این عوامل دامن می‌‌زند. برای کاهش سطح استرس می‌توانید از تمریناتی از قبیل یوگا، تای ‌چی، یا سایر تمرینات ورزشی که در آن خاصی ذهن کمک می‌‌کنند بهره بگیرید.

 رژیم غذایی سالمی داشته باشید 

 داشتن رژیم غذایی سالم یک انتخاب هوشمندانه برای حفظ سلامت بدن است. با بالا رفتن سن نیازهای تغذیه‌ای ما به آرامی و در کنار تغییرات هورمونی دستخوش تغییر می‌شود. با کاهش سطح استروژن بدن ریسک بروز اختلالاتی از قبیل یبوست، کم ‌خونی، افزایش وزن و شکستگی استخوان افزایش پیدا می‌‌کند. یک رژیم غذایی سالم در دوران یائسگی باید حاوی مقدار زیادی میوه تازه و سبزیجات و غلات کامل، مواد غذایی سرشار از کلسیم مانند شیر و پنیر و ماست، مواد غذایی سرشار از آهن مانند گوشت قرمز، تخم مرغ، ماهی و سبزیجات سبز و تیره و منابع مالی فیبر باشد. وقت آن رسیده است که رژیم غذایی خود را بررسی کنید و از مصرف غذاهایی که حاوی مقدار زیادی چربی و سدیم و قند هستند خودداری کنید. برخی از پزشکان می‌‌گویند که پرهیز از مصرف مواد غذایی و مایعاتی که باعث تحریک علائم و نشانه‌های یائسگی می‌شوند از قبیل الکل، کافئین و غذاهای پر ادویه کاملاً ضروری است و می‌تواند برای خانم‌ها مفید باشد.

 از مکمل‌های طبیعی استفاده کنید 

 منابع غذایی بسیار زیادی وجود دارد که می‌‌توانند به طور طبیعی سطح استروژن را افزایش دهند. این مواد غذایی برای آن دسته از خانم‌هایی که می‌‌خواهند به طور طبیعی علائم و نشانه‌های یائسگی را کاهش دهند بسیار مفید است. برخی از مواد خوراکی عبارتند از شراب قرمز به مقدار متوسط، انگور، بلوبری، انواع مغزها، محصولات سویا، میوه‌های خشک و جلبک دریایی. این مواد خوراکی می‌توانند یک منبع طبیعی از استروژن را در اختیار شما قرار دهند و به احتمال زیاد شما را از درمان با مکمل‌های هورمونی بی نیاز خواهد کرد.

 کاشت مو برای زنان 


کاشت مو برای زنان

 در چه شرایطی می‌توان اقدام به کاشت مو برای خانم‌ها کرد؟ 

 در موارد زیر می‌توان اقدام به کاشت مو در خانم‌ها نمود:

  • آلوپسی که به علت سوختگی، جراحی یا تروما به وجود آمده باشد.
  • الگوی ریزش موی زنانه که حتی پس از استفاده از داروهای خاص نیز بهبود پیدا نمی‌کند.
  • آلوپسی ناشی از بافت اسکار که حتی پس از ۱۲ ماه همچنان دیده می‌شود.
  • ترمیم ابرو و مژه
  • آلوپسی تراکشن

 چرا کاشت مو در خانم‌ها انجام می‌شود؟

 کاشت مو در خانم‌ها باعث بهبود کیفیت زندگی آنها می‌شود. به عبارتی:

  • زنانی که تحت درمان با کاشت مو قرار می‌‌گیرند موهایی سالم و طبیعی به دست خواهند آورد.
  • خانم‌ها می‌‌توانند پس از کاشت مو موهای خود را بلند کنند و هر طور که دوست دارند حالت بدهند.
  • زنانی که کاشت مو انجام می‌دهند اعتماد به نفس خود را به دست می‌آورند.
  • می‌توان با وجود موهای کاشته شده به استخر و باشگاه رفت و حتی موهای خود را رنگ کرد.

 چه روش‌هایی برای کاشت موی زنان وجود دارد؟ 

 از روش‌های زیر برای کاشت موی زنان استفاده می‌شود:

 کاشت مو به روش استخراج واحد فولیکولی (FUE)

 کاشت مو به روش استخراج واحد فولیکولی روشی است که اکثر پزشکان ترجیح می‌دهند از آن برای کاشت مو در نقاط کوچک استفاده کنند. در این روش فولیکول‌های مو از ناحیه دهنده مو به کمک وسایل تخصصی استخراج فولیکول برداشته می‌‌شوند سپس از طریق تعدادی برش کوچک به ناحیه دهنده مو انتقال داده خواهند شد. گرافت‌های فولیکول در گروه‌های ۱ تا ۴ تایی کاشته می‌شوند.

 کاشت مستقیم مو 

 کاشت مستقیم موی یک روش بسیار پیشرفته است زیرا شکل تغییر یافته کاشت مو به روش استخراج واحد فولیکولی می‌باشد. در این روش ظاهر طبیعی موها ایجاد خواهد شد. معمولاً کاشت مو به این روش طی مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می‌شود. این روش کاشت مو بدون درد است و یک تجربه عالی و دلچسب را برای متقاضیان درمان و به ویژه برای خانم‌ها به وجود می‌‌آورد به شرط آن که به طور صحیح انجام شود.

مشاوره رایگان