روش های مختلف کاشت موی سر: جدیدترین و بهترین انواع کاشت مو

کاشت مو

کاشت مو بیانگر روش‌های ترمیم موی دائمی برای بیماران مبتلا به ریزش مو است که از چند طریق قابل انجام است. ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه را می‌توان با استفاده از روش‌های کاشت مو که در آن فولیکول‌های مو را از نوارهای پوست سر یا پیاز موی فرد به مناطق طاس سر منتقل می‌کند، درمان کرد. در برخی از روش‌ها بطور دستی پیوندهای مو را استخراج و به گرافت‌های بسیار کوچک تقسیم‌بندی می‌کنند، در حالی که سایر روش‌ها با استفاده از فناوری رباتیک، چند فولیکول را همزمان یا بطور جداگانه استخراج می‌کنند.

رشد موهای جدید پس از طاسی یا ریزش مو می‌تواند ظاهر جوانی را برای بیماران به وجود آورد. فکر استفاده نکردن از کلاه گیس یا آرایش مو برای بیمارانی که می‌توانند مدت زمانی را صبر کنند که موهای طبیعی خودشان از طریق کاشت مو دوباره رشد کند، بسیار جذاب است. دو روش کاشت مو وجود دارد: FUT (پیوند واحد فولیکولی) و FUE (استخراج واحد فولیکولی). بهترین گزینه برای شما بستگی به نیازهای فردی و توصیه های پزشک شما دارد.

در کلینیک زیبایی رازی از جدیدترین و بهترین روش های کاشت مو برای زنان و مردان استفاده می شود.

چه کسانی گزینه‌ مناسبی برای کاشت مو هستند


هر فرد سالمی که موهای نازک خود را نمی‌پسندد، نواحی طاس و عقب رفتن خط موی خود را دوست ندارد ممکن است کاندید خوبی برای ترمیم مو باشد. با این حال، این بیماران باید به اندازه کافی فولیکول مو در ناحیه اهدا کننده داشته باشند تا آن را به مناطق دیگر در پوست سرشان پیوند بزنند.

بر اساس نوع روش کاشت موی مورد استفاده، کاندیداهای مختلفی ممکن است برای این جراحی ایده‌آل باشند.

اگر ریزش مو به استرس، مصرف برخی داروهای خاص یا عوامل مشابهی مربوط باشد، در صورت امکان باید قبل از ترمیم مو، این عوامل شناسایی و درمان شوند. هر فردی که به اندازه کافی فولیکول موی طبیعی در قسمت‌های اهدا کننده خود نداشته باشد یا به دلایلی غیر از طاسی الگوی مردانه و مواردی از این دست دچار ریزش مو شده باشد باید تعیین کند که آیا واقعاً کاندیدای مناسبی برای عمل کاشت مو هست یا خیر.

مراقبت‌های قبل از کاشت مو


در مشاوره یا قبل از عمل کاشت مو، به شما دستورالعمل‌هایی داده می‌شود که تقریبا دو هفته قبل از عمل استفاده از محصولاتی مانند  Rogaine و Minoxidil را متوقف کنید. در روز عمل نباید موهایتان را بشویید. همچنین، سه روز قبل از کاشت مو باید موهای خود را رنگ خاکستری بگذارید تا پزشک راحت‌تر بتواند موهای شما را ببیند، اما تا دو هفته بعد از عمل موهایتان را دوباره رنگ نکنید.

قبل و بعد از عمل کاشت مو باید از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین خودداری کنید. بیماران باید یک هفته قبل از عمل کاشت مو، سیگار کشیدن را متوقف کنند.

انواع روش‌های پیشرفته کاشت مو


انواع روش‌های پیشرفته کاشت مو

ریزش مو می‌تواند هر دو جنس زن و مرد را تحت تاثیر قرار دهد. طاسی سر با الگوی ریزش موی مردانه و زنانه می‌تواند به وراثت یا بیماری‌های دیگر نسبت داده شود. سن و آلوپسی کششی که ریزش مو به دلیل مدل موهای تنگ و سفت ایجاد می‌شود، یکی دیگر از دلایل کم‌پشت شدن یا طاسی سر است. دلیل کاهش ضخامت و تراکم موهای اصلی فرد هر چه باشد، محبوبیت روش‌های کاشت مو رو به رشد است.

افراد جوان و مسن به طور یکسان دچار ریزش مو شده و به دنبال راه حل آن هستند.

بیایید روش‌های جراحی ترمیم مو را که جراحان کاشت مو از آن‌ها استفاده می‌کنند بررسی کنیم:

پیوند واحد فولیکولی یا FUT

 تعداد زیادی از جراحان کاشت مو از روش پیوند واحد فولیکولی استفاده می‌کنند. هنگامی که از درمان‌های موضعی بدون نسخه FDA و محلول‌های تجویز شده برای درمان آلوپسی آندروژنیک نتیجه مطلوبی حاصل نشود، بیماران می‌توانند از گزینه‌های درمانی مانند FUSS یا FUT استفاده کنند. در این روش‌ها نواری از پوست سر را از قسمت پشت سر گرفته و به گرافت‌های کوچکی که در هریک چند تار مو وجود دارد تبدیل می‌کنند. این گرافت‌ها سپس با استفاده از تزریق سوزن یا ایجاد برش‌هایی در پوست سر به مناطق طاس یا کم‌پشت منتقل می‌شوند.

روش FUSS یا FUT 

پیوند واحد فولیکولی که با نام جراحی نوار فولیکولی (FUSS) نیز شناخته می‌شود، برداشت نوار پیوند واحد فولیکولی است و دلیل نامگذاری آن نیز همین است، زیرا نواری از پوست سر و موی بیمار برداشته می‌شود که معمولاً از پشت سر گرفته می‌شود. ابتدا جراح اندازه‌ای از پوست سر را که می‌خواهد نوار فولیکولی را از آن خارج کند مشخص می‌کند. طول این نوار می‌تواند بین 6 تا 10 اینچ باشد. سپس موهای موجود در ناحیه محل دهنده را کوتاه می‌کند تا به حدود 2 تا 3 میلی‌متر برسد و سپس محل اهدا کننده را با بی‌حسی موضعی، بی‌حس می‌کند.

جراحان کاشت مو هنگام برداشتن نوار باید فولیکول‌های مو را در نظر بگیرند و عمل را موازی با ساقه موهای موجود انجام دهند تا از آسیب به فولیکول موهای موجود از طریق ترانسکشن جلوگیری کنند. موهایی که روی سر می‌ماند، برشی را که پس از جدا کردن نوار بر روی سر ایجاد شده است، می‌پوشاند.

جراح پس از جدا کردن نوار از پوست سر، آن را براساس نوع مو و اندازه کاشت مو به 500 تا 2000 گرافت کوچک که ممکن است هر کدام دارای یک یا چندین مو باشد، تقسیم می‌کند. بعضی از پزشکان این روش پیوند مو را با گرافت‌های کوچکی که در زیر میکروسکوپ مشاهده می‌شوند انجام می‌دهند. زیرا این گرافت‌ها بسیار کوچک هستند و هرکدام شامل یک، دو، سه یا چهار قطعه مو می‌باشند. همچنین ممکن است گرافت‌ها از از گروه‌های پنج تا هشت تایی واحد مو ساخته شده باشند.

پیوند فولیکول‌ موی جدید 

 گرافت‌های کوچک فولیکول‌های مو که به تازگی پیوند زده شده‌اند، در یک برش یا نقاط کوچکی به اندازه نوک سوزن در یک الگوی تصادفی در ناحیه طاس سر قرار می‌گیرند تا ظاهر طبیعی موهای اصلی را داشته باشند. برای خط جلوی مو معمولاً از گرافت‌های ریزی که یک دارای یک واحد مو یا فولیکول هستند استفاده می‌شود، در حالی که گرافت‌های مویی که از چندین مو تشکیل شده است را عقب‌تر قرار می‌دهند.

همین روش را می‌توان برای کاشت ابرو انجام داد ، با این وجود که یک پیوند یکنواخت‌تر، تقریباً 3 تا 6 سانتی‌متر طول و 10 تا 15 میلی‌متر عرض، از پوست سر استخراج می‌شود. سپس گرافت‌ها در جهت رشد موهای طبیعی ابروی فرد پیوند زده می‌شوند.

کاشت مو با روش استخراج واحد فولیکولی یا FUE

 استخراج واحد فولیکولی (FUE) مشابه سایر روش‌های جراحی کاشت مو است، به جز اینکه موهای پیوند شده از یک نوار از پوست سر و مو گرفته نمی‌شوند، بلکه واحدهای فولیکولی را از تمام نقاط پوست سر، معمولا پشت سر، می‌گیرند.

در طول کاشت مو به روش FUE چه انتظاری باید داشته باشیم

کاشت مو به روش FUE بدان معنی است که بیمار باید طی یک دوره برداشت، موهای خود را (حداقل در قسمت پشت سر) بسیار کوتاه کند. در مورد شخصی که از روش FUE استفاده نمی‌کند و نمی‌خواهد سر خود را طاس کند، ممکن است فقط لایه‌ای از قسمت اهداکننده تراشیده شود. افرادی که از طاسی الگوی مردانه رنج می‌برند و موهای سرشان به طور معمول از قسمت جلو، شقیقه، و تاج سر دچار ریزش شده ممکن است از روش استخراج واحد فولیکولی سود زیادی ببرد.

جراح در طول عمل FUE پشت سر را تراشیده و واحدهای تکی فولیکول‌ مو را از سر بیمار برمی‌دارد. بر خلاف عمل جراحی نوار که نیاز به بخیه دارد، در این روش پوست سر برش داده نمی‌شود، بلکه فقط دایره‌های کوچکی ایجاد می‌شود که آن هم بدون نیاز به بخیه بهبود می‌یابد. این دایره‌ها توسط موهای طبیعی فرد پنهان می‌شوند. درست مانند FUSS یا FUT ، در روش FUE نیز  در مرحله بعد موهای جدید و فولیکول‌ها را در ناحیه طاس سر قرار می‌دهند. این کار ممکن است در هر جلسه چهار تا هشت ساعت طول بکشد و در طی آن یک پزشک و دستیار او با هم همکاری می‌کنند.

در طول عمل کاشت مو به روش FUE ، می‌توان از برش دستی یا مکانیکی، تیز یا کند برای کنترل عمق استخراج و جلوگیری از از بین رفتن فولیکول‌ها استفاده کرد.

FUE برای زنان 

FUE برای زنان و همچنین مردان موثر است، اگرچه به طور کلی درمورد این روش کاشت مو نگرانی‌های مختلفی وجود دارد. ممکن است خانم‌ها بخواهند موهای ناحیه اهدا کننده خود را به صورت لایه‌ای بتراشند، زیرا ممکن است دو سال طول بکشد تا موهای اصلی به اندازه قبل از تراشیده شدنشان برسند.

دوره نقاهت کاشت مو 


دوره نقاهت کاشت مو

نوع عمل جراحی کاشت مو، زمان و روند بهبود را تعیین می‌کند.

اگر از روش برداشت نواری برای کاشت مو استفاده می‌کنید، بنابراین روند بهبودی شما نسبت به کسانی که از روش FUE استفاده می‌کنند طولانی‌تر خواهد بود زیرا در آن پوست سر شما برش داده می‌شود و زمان بیشتری طول می‌کشد تا جای زخم بهبود یابد. درد ناشی از برش نیز می‌تواند نتیجه دیگری از عمل جراحی نواری باشد که با استفاده از دارو قابل درمان است.

ملاحظات مختلفی در بین روش‌های ترمیم و کاشت مو وجود دارد که شامل درمان پوست به آرامی و با احتیاط زیاد بعد از عمل می‍باشد. موها و فولیکول‌های مو که به تازگی پیوند زده شده‌اند، احتمالاً وقتی پیاز مو ریشه می‌زند و شروع به رشد می‌کند در طی 2.5 تا 3 ماه آینده از جاهای مختلف سر خارج می‌شوند و همراه با موهای طبیعی هر ماه تا یک اینچ رشد می‌کنند.

زمان شامپو زدن و اصلاح مو بعد از کاشت مو 

زمان شامپو زدن و اصلاح مو بعد از کاشت مو

توصیه می‌شود که بیماران در دوره بهبودی به آرامی پوست سر خود را درمان کنند و تا 10 روز بعد از عمل کاشت مو شست‌وشو انجام ندهند. پس از 10 روز می‌توانند موهای خود را مانند حالت طبیعی شست‌وشو دهند و شانه کنند. در این مدت از انجام کارهایی که ممکن است باعث ایجاد فشار و کشش در پوست سر و از بین رفتن پیوندهای جدید شود خودداری کنید. بیماران در صورت تمایل می‌توانند 10 روز پس از جراحی موهای سر خود را اصلاح کنند، اما برای رنگ کردن مو باید 4 هفته صبر کنند.

بیماران ممکن است بلافاصله بعد از عمل دچار خارش شوند، اما به آن‌ها توصیه می‌شود که در 10 روز اول بعد از عمل گرافت‌ها را خراش ندهند، لمس نکنند و شانه نزنند. همچنین دوری از فعالیت‌هایی که باعث ایجاد عرق می‌شود مانند ورزش، سونا و اتاق بخار نیز در این دوره توصیه می‌شود. از بلند کردن وزنه‌های سنگین که باعث فشار آمدن به  سر و گردن می‌شود نیز باید موقتاً اجتناب شود زیرا پیوندها در طی 10 روز اول در جای خود مستقر شده و قوی‌تر می‌شوند.

چرخه رشد مو 


 در طول دوره نقاهت، موهای تازه پیوند شده تا چند ماه رشد نخواهند کرد زیرا رشد موها فقط در چرخه رشد صورت می‌گیرد. موهای پیوند شده در ابتدا استراحت می‌کنند، اما در بیشتر موارد افراد تقریباً بعد از پنج ماه تا یک سال پس از عمل بیشترین رشد مو را مشاهده می‌کنند که بعد از آن رشد کامل مو ادامه خواهد داشت.

بعد از جراحی کاشت مو چه زمانی باید به پزشک خود مراجعه کنید


 پوسته پوسته شدن پوست سر، خونریزی، تورم، عفونت، بی‌حسی و کبودی چشم عوارض جانبی احتمالی کاشت مو است و باید مورد توجه پزشک خود قرار گیرد.

ریزش ناگهانی مو ممکن است بعد از عمل کاشت مو رخ دهد اما باید موقتی باشد. ریزش ناگهانی هنگامی اتفاق می‌افتد که موهای نزدیک منطقه اهدا کننده یا موهای مجاور موهای طبیعی در طی چند روز یا چند ماه از بین بروند. به مرور زمان، این ریزش ناگهانی باید بهبود یابد و موها دوباره رشد کنند.

هزینه انواع روش کاشت مو 


هزینه انواع روش کاشت مو  بسته به منطقه موی اهدا کننده فرد و تعداد پیوندهای موی مورد نظر برای پیوند در نواحی طاس سر، می‌تواند متفاوت باشد. استخراج واحد فولیکولی به طور کلی هزینه بیشتری نسبت به عمل جراحی نوار پیوند واحد فولیکولی دارد.

مشاوره رایگان